Klaus Iohannis, anunt care da peste cap toate previziunile: „Poate provoc eu acea emotie sa mergeti la vot”

politica

Presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat pe romani sa mearga la vot duminica si sa puna stampila pe partidul cu care simpatizeaza. De asemenea, seful statului i-a indemnat si pe cei care sunt inca nehotarati sa se gandeasca bine inainte de alegeri, dar sa mearga neaparat la vot. Intrebat cu cine va vota, Klaus Iohannis a spus ca a fost un partid care l-a convins in aceasta campanie, dar ca va anunta numele sau duminica sau luni.

„Am un mesaj foarte important pentru natiune. Dragi romani mergeti la vot. E un drept greu castigat in decembrie 89. Mergeti la vot si nu lasati pe altcineva sa hotarasca in locul vostru. Daca simpatizati cu un partid mergeti si votati. Daca nu v-ati hotarat inca, ganditi-va bine si mergeti la vot. Daca va enerveaza toti politicienii, mergeti si votati,va astept duminica la vot. Este tara noastra, este Romania noastra, nu lasati pe altul sa decida in locul vostru”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat ce parere are despre aceasta campanie electorala, seful statului a spus ca a fost una linistita. De asemenea, presedintele nu a vrut sa spuna cu cine voteaza.

„Campania mi se pare linistita. Poate provoc eu acea emotie sa mergeti la vot. Cred ca o sa fie foarte interesant inainte de alegeri sa va spun cu cine votez. Este un partid de care sunt convins”, a precizat Klaus Iohannis.

Pe 11 decembrie suntem asteptati sa alegem viitorul legislativ. Vor fi cu 124 mai putini parlamentari, pentru ca se revine la votul pe liste, adica vom vota partidul, si nu omul. La alegerile din 2012 au intrat in Parlament 588 de senatori si deputati. Aproape 6.500 de candidati s-au inscris in cursa de anul acesta, pentru a-i reprezenta pe romani.

Potrivit Autoritatii Electorale Permanente (AEP), sunt aproximativ 18,9 milioane de romani cu drept de vot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: