Klaus Iohannis nu mai accepta intarzieri in scandalurile de PLAGIAT. A fost intrebat si despre doctoratul lui Kovesi

politica

Presedintele Klaus Iohannis participa, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2016-2017 de la Universitatea de Vest din Timisoara. Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara i-a fost solicitat un punct de vedere referitor la teza de doctorat a sefei DNA Codruta Kovesi, acuzata de plagiat, iar conducerea acesteia ar trebui sa se pronunte astazi. Intrebat de aceasta analiza, la sosirea la UVT, presedintele Klaus Iohannis a spus ca este doar o coincidenta si nu a vrut sa comenteze acest lucru.

„Eu am venit sa onorez Timisoara Capitala Culturala a Europei. Faptul ca se analizeaza teza doamnei Kovesi aici odata cu prezenta mea este doar o coincidenta si nu am nimic de a face cu acest lucru”, a spus presedintele Romaniei la intrarea in Universitatea de Vest din Timisoara unde ia parte la dezbaterea ‘Timisoara educata – dialog la inceput de an universitar‘, desfasura in Aula Magna a UVT.

Ulterior, in timpul discursului sustinut in fata profesoriloer si studentilor, Iohannis a facut numeroase referiri la plagiate.

Poate va asteptati sa vorbesc despre ‘Romania educata’, despre problema plagiatelor, despre alegerile care urmeaza. Se aude foarte mult despre plagiate. persoane publice si mai putin publice sunt acuzate ca au plagiat. Sunt multe discutii, daca este adevarat sau fals, daca trebuie sa ramana in viata publica sau sa se retraga.

Este pacat ca a durat atat pana aceasta tema a devenit o tema publica importanta. Acum este. Dl ministru (Mircea Dumitru – ministrul Educatiei), tine de dvs dar si de multi altii sa clarificati aceste chestiuni.

Cred ca in chestiunea plagiatelor sa avem un verdict clar si sa fie dat in timp util. Nu cred ca ajuta pe cineva ca analiza suspiciunilor de plagiat sa dureze la fel de mult ca elaborarea tezei. Intre timp politicenii au descoperit ca acuzarea cuiva de plagiat este o metoda de a duce voturi.

Dvs, universitarii, aveti datoria de a aduce un raspuns in cel mai scurt timp. Nu inteleg de ce a durat 3-4 ani pentru acea prima acuzatie de plagiat (cazul V. Ponta). Intre timp avem noi acuzatii de plagiat. Este daunator pentru societatea romaneasca ca aceste acuzatii sa treneze atat de mult timp.

Nu intereseaza pe nimeni cum se numeste comisia sau comitetul care analizeaza dar ne intereseaza pe toti sa avem un verdict clar cat mai repede. Daca un cadru universitar este identificat ca plagiator ptrebuie sa dispara din universitate, dar cand se dovedeste ca acest lucru nu este adevarat atunci acest lucru trebuie sa se afle foarte curand pentru ca bunul renume al unei persoane este foarte usor de distrus. Pentru a-i sanctiona pe cei care au copiat dat si pentru a salva bunul renume al unei persoane acuzata pe nedrept ca a copiat este nevoie de proceduri rapide, clare, credibile. Iata de ce este nevoie de proiectul ‘Romania educata'”, a declarat Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: