Klaus Iohannis: „Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei”

news

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, miercuri, dupa ce Senatul a respins  cererea DNA privind retinerea lui Dan Sova.

„In calitate de garant al respectarii Constitutiei si principiilor statului de drept, nu pot sa trec cu vederea faptul ca astazi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege.

Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui sa confere nimanui imunitate in fata justitiei. Parlamentul nu se poate erija in instanta. Justitia este singura in masura sa-si spuna cuvantul, pornind, desigur, de la prezumtia de nevinovatie. Numai un Parlament cu principii ferme in ceea ce priveste integritatea, capabil sa raspunda prompt si corect la cererile justitiei, poate recapata increderea cetatenilor”, a scris Iohannis pe Facebook.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind retinerea si arestarea preventiva a social-democratului Dan Sova, acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu in dosarul privind fapte de coruptie la companiile energetice Turceni si Rovinari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: