Kovesi are majoritate in Parlamentul European pentru sefia Parchetului European: „O sustinem clar”

politica

Vicepresedintele Partidului Popular European (Crestin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anuntat ca formatiunea politica o va vota pe Laura Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Intrebat de un reporter HotNews.ro daca PPE o va sustine pe Kovesi in functia de procuror-sef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepresedintele formatiunii, a rapsuns pozitiv.

„Ca sa raspund foarte scurt, noi o sustinem clar. Credem ca sfera politica trebuie sa stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gandindu-ne la capacitatea ei tehnica, o sustinem”, a spus Pons.

PPE are 217 europarlamentari dintre totalul de 751. Postul de procuror-sef european a fost infiintat in toamna anului trecut, iar Laura Codruta Kovesi ar urma sa fie prima persoana care sa ocupe aceasta functie.

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru news.ro ca Laura Codruta Kovesi are sustinere in toate grupurile politice. „Toata lumea a aflat cat de importanta a fost Laura Codruta Kovesi in lupta anticoruptie. Nu este cineva nou. Germanii si francezii din diverse grupuri politice au spus ca vor sustine candidatura, desi au si ei candidati. Nu merg prin prisma nationalismului. Inclusiv ministrul austriac al Justitiei”.

„Este un semnal foarte clar ca nu este vorba despre o alegere politica. Nu este o afacere de partid, ci recunoasterea unei personalitati. Dragnea si Dancila s-au remarcat prin lucruri stranii, ca sa nu spun antieuropene, Laura Codruta Kovesi, prin curajul de a merge impotriva coruptiei”, a mai spus el.

Laura Codruta Kovesi, a fost selectata pe primul loc pentru pozitia de procuror-sef al Parchetului European, institutie ce ar urma sa inceapa sa functioneze din 2020.

Parlamentului European si Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, in ordinea preferintelor, din care legislativul urmeaza sa-l aleaga pe seful Parchetului European. Dupa Laura Codruta Kovesi sunt clasati un procuror din Franta si unul din Germania.

Mai mult despre: ,


Comentarii: