news

Kovesi, cel mai bun brand al Romaniei in acest moment. Iata cum este privita in Bulgaria

Presa bulgara a publicat o caricatura sugestiva pentru perceptia pe care o are Laura Codruta Kovesi in tara vecina. Fosta sefa a DNA Romania starneste spaima si printre mafiotii din Bulgaria.

„Este panica printre toate gulerele albe din Europa. Asta-i din presa bulgara. In curand, pe marile ecrane”, noteaza jurnalistul Ionel Stoica.

Parlamentul European (PE) si-a desemnat joi noua echipa de negociatori pentru functia de procuror-sef european, pozitie pentru care se afla in cursa si Laura Codruta Kovesi.

Noua echipa va fi formata din presedinta Comisiei de control bugetar (CONT) a PE, Monika Hohlmeier, eurodeputata germana din grupul Partidului Popular European (PPE) din PE, Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), membru al grupului S&D din Spania, si Maite Pagazaurtundua, vicepresedinta a comisiei LIBE si membra a grupului „Renew Europe”, tot din Spania, a anuntat joi pe contul sau de Facebook eurodeputatul roman Siegfried Muresan.

„Acestia vor negocia in numele Parlamentului European cu reprezentantii Consiliului. Mandatul lor este simplu si clar: Laura Codruta Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru functia de procuror-sef european. Este singurul candidat al Parlamentului si este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta in pozitia de procuror-sef european”, mai scrie in postarea sa Muresan, care este vicepresedinte al grupului PPE din PE.

Procedura de desemnare a noului procuror-sef european nu s-a finalizat pana la incheierea mandatului fostului Parlament European, motiv pentru care a fost necesara desemnarea unei noi echipe de negociere. In cursa se mai aflau la momentul respectiv romanca Laura Codruta Kovesi, candidata preferata de PE, si francezul Jean-Francois Bohnert, favoritul Consiliului UE.

Bohnert a fost propus intre timp la sefia Parchetului national financiar francez si urma sa se retraga din cursa pentru functia de procuror-sef european, dar nu a facut un anunt oficial in acest sens.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Masinaria de razboi a lui Putin incepe sa scartaie: pentru prima oara din 1999, Gazprom a raportat o pierdere neta de aproape 7 miliarde de dolari pe 2023

Gazprom, gigantul energetic controlat de stat din Rusia, a fost pe minus anul trecut pentru…

3 ore ago

Hitler ar fi fost invidios: 83% dintre rusi isi exprima totala incredere ca Vladimir Putin „face treaba buna”

Increderea publicului rus in conducerea presedintelui Vladimir Putin a crescut cu 4 puncte procentuale (p.…

11 minute ago

Viktor Orban anunta ca Ungaria isi va spori cheltuielile militare daca razboiul din Ucraina se va prelungi si in 2025

Ungaria va fi nevoita sa-si sporeasca cheltuielile militare si in anul urmator daca razboiul din…

41 de minute ago

Planeta maimutelor: „bandele de macaci” din Thailanda au luat cu asalt strazile unui oras turistic, distrugand afisele care cer alungarea lor – VIDEO

Intr-un oras thailandez, macacii au devenit o problema politica inflacarata si manifesta atitudini aproape umana,…

4 ore ago

Las-o, ba, ca merge asa: craterul adanc de 15 m de la Slanic ar fi trebuit astupat azi-noapte, dar nu a venit nimeni sa-l astupe

E stare de alerta extrema in orasul Slanic Prahova. Surparea masiva produsa acum o saptamana…

O oră ago