„Kovesi este mai curajoasa decat amandoi la un loc. Doi mari barbati de stat sunt in genunchi, tarandu-se la picioarele fostilor calai”. Editorial dur despre Traian Basescu si Daniel Morar

analize

Jurnalistul Dan Tapalaga publica un editorial dur la adresa lui Traian Basescu si Daniel Morar, apreciind ca cei doi „au lasat-o pe sefa DNA sa infrunte de una singura aceeasi armata de lichele”.

Intr-un articol publicat pe g4media.ro, Tapalaga aminteste modul in care Basescu si Morar „se umflau in pene amandoi cu rezultatele luptei anticoruptie”, iar acum „s-au facut frati cu fostii lor calai”.

„Faptul ca doi mari barbati de stat mint, rescriu cu nerusinare trecutul, rastalmacesc fapte si se dezic in mod las de propriile actiuni, ar trebui sa ne puna pe ganduri. Cu asa ceva nu ne intalnim prea des. Rareori vezi oameni puternici cazuti in genunchi, tarandu-se la picioarele fostilor calai, cerandu-le indurare si scuze ca au indraznit sa-i infrunte. Traim vremuri cumplite daca fibre tari ca Basescu sau Morar s-au mancurtizat benevol, aruncandu-si de buna voie toata munca la cosul de gunoi.

Cititi inca o data cum se umflau in pene amandoi cu rezultatele luptei anticoruptie, cum pe vremea cand unul era presedinte si celalalt sef la DNA ridicau in slavi cooperarea cu SRI si se umpleau de glorie interna si externa punand pe masa opiniei publice anchete cu moguli, mari dosare de coruptie si condamnari rasunatoare. Vezi piruetele penibile executate azi de Basescu si Morar.

Erau zmei cu coama de leu infoiata cand Romania era data exemplu de bune practici in lupta anticoruptie. Lui Basescu ii placea sa se pozeze la Bruxelles sau la Washington in eroul statului de drept din Romania, la fel si Morar cand culegea laurii din rapoartele MCV. Iar toate aceste rezultate spectaculoase le-au obtinut cu ajutorul unor institutii de care astazi nu doar ca se delimiteaza, dar merg pana intr-acolo, incat rescriu cu nerusinare istoria.

Niciunul dintre ei nu a suflat o vorba, cat au fost in functie, despre eventualele probleme, abuzuri sau ilegalitati produse de aceste protocoale de cooperare. Se aflau exact in pozitia de putere care sa le permita modificarea sau chiar denuntarea acestor protocoale daca ele ar fi continut, intr-adevar, ceva ilegal sau neprincipial. N-au facut-o, dimpotriva, amandoi au beneficiat din plin de ele.

In zilele astea de reflectie e bine sa se uite in oglinda. Vor vedea doi mari barbati de stat cazuti printre lichele, iar in fundal o femeie mai curajoasa decat amandoi la un loc. In barbatia lor, au lasat-o sa infrunte de una singura aceeasi armata de lichele, cu aceiasi generali in fruntea ei, cu care au pretins si ei, la un moment dat, ca s-au luat la tranta in lupta dreapta. Au intors armele impotriva sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, unul avand de aparat coruptia din anturajul lui, celalalt ros de orgolii profesionale marunte si de umori foarte personale”, a scris Tapalaga.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: