Kovesi ii da cu FLIT lui Ponta. Pentru a doua oara intr-o saptamana

news

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, ca la structura pe care o conduce nu exista niciun dosar care sa se bazeze doar pe un denunt, fiecare lucrare penala continand si alte probe, cum ar fi declaratiile unor martori sau interceptari audio.  Fara a nominaliza, ea a raspuns astfel unor acuzatii ale lui Victor Ponta.

„De cand conduc DNA nu exista niciun dosar care sa-si fundamenteze acuzarea doar pe un denunt. Niciodata un procuror din DNA nu-si va intemeia o acuzatie pe un simplu denunt. Intotdeauna denuntul trebuie coroborat cu alta declaratie, la fel cum se face si in cazul recunoasterii pe care unii suspectii din dosarele noastre o fac. Niciodata o declaratie pe care un suspect o face nu constituie ea insasi o proba, intotdeauna o coroboram cu alte probe”, a spus Laura Codruta Kovesi, citata de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la Romania TV, ca persoanele corupte trebuie pedepsite in justitie, dar fara ca singura proba sa fie denuntul altei persoane din inchisoare, care denunta pe cineva pentru a pleca acasa.

„In momentul in care faci o practica sa vina oameni dupa 5-7-10 ani, in general cand sunt arestati, si sa spuna ca acum 7 ani au dat un sac cu bani… cred ca e un lucru la care, in practica judiciara, trebuie gasita o solutie de verificare, ca altfel orice om arestat normal ca zice orice, ca sa mearga acasa”, a spus Ponta la Romania TV.

Este pentru a doua oara cand DNA intervine public pentru a corecta informatii lansate de Victor Ponta in spatiul public.

Saptamana trecuta, DNA a difuzat un comunicat de presa in care il acuza pe premier ca a creat „o confuzie grava in opinia publica” declarand la un post de televiziune ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul DNA referitoare la confiscarea si recuperarea de produse infractionale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: