„Kovesi lucreaza in beneficiul altor state”. Norica Nicolai innebuneste daca o vede pe Kovesi la Parchetul European

news

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai sustine ca Germania a pus la punct un plan prin care va reusi sa controleze Parchetul European si in conditiile in care va castiga Laura Codruta Kovesi sau reprezentantul Frantei. „Avem colegi romani care lucreaza in beneficiul unor alte state”, afirma Nicolai.

Norica Nicolai a vorbit la Antena 3 despre un „plan de culise” menit sa asigure in realitate victoria Germaniei.

„Al doilea candidat este un candidat german (…) si a fost unul dintre cei mai mari critici la adresa Poloniei care a facut niste modificari legislative in domeniul juridic. Este interesant si cel de-al treilea candidat care este francez, dar care in toate luarile de pozitie internationale nu pridideste sa-si declare atasamentul foarte ferm fata de valorile si sistemul german. Si este si un mare admirator al cancelarului. Acum Germania si-a securizat toti trei candidatii pentru aceasta functie, nu e nimic nou sub soare. (…) In momentul de fata, daca doamna Kovesi va ajunge procuror al acestei structuri Germania va avea un procuror si oricare dintre ceilalti doi ar ajunge, tot Germania ar avea un procuror. Cred ca despre asta este vorba. Avem colegi romani care lucreaza in beneficiul unor alte state”, a declarat Norica Nicolai.

Planul PSD prin care se dorea compromiterea lui Kovesi

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel s-a plans, sambata, ca nu poate sa puna „intrebari” in cadrul audierii Laurei Codruta Kovesi in Comisia LIBE intrucat fiecare candidat pentru functia de Procuror European are la dispozitie doar 9 minute pentru a se prezenta.

Audierile celor trei candidati vor avea loc pe 26 februarie Emilian Pavel a dat detalii si despre procedura in Comisia LIBE, precizand ca fiecare candidat are 9 minute la dispozitie in forul legislativ european, timp insuficient pentru a o intreba pe fosta sefa a DNA despre protocoale sau despre ce cauta in sufrageria lui Gabriel Oprea in seara alegerilor din 2009.

„As dori sa va spun cum vor fi audiati cei trei candidati, pentru ca doamna Kovesi nu e singurul gardian al justitiei europene, tar al justiei europene. Va avea fiecare candidat cate 9 minute. In acele 9 minute nu am putea s-o intrebam pe doamna Kovesi ce inseamna protocoalele, ce a cautat dansa la domnul Oprea in sufragerie, in seara alegerilor. Nu am putea sa enumeram acele 18 dosare ale dansei. Toate dosarele au nr de inregistrare din 2018, dar sunt mult mai vechi. Chiar dansa a explicat ca acest dosar nou cu Ghita e din 2017. Ele au numar nou de inregistrate de cand este Sectia speciala”, a declarat Pavel, sambata.

Intrebat de ce fosta sefa a DNA a plecat inca de vineri la Bruxelles, Emilian Pavel a raspuns: „Pentru lobby, interzis in Romania”.

Emilian Pavel a transmis recent o scrisoare membrilor Comisiei LIBE in care a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi de „coruptie”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: