news

Kovesi, prezenta la Curtea Suprema. Nu se lasa, lupta in continuare cu slugile PSD din justitie – Video

Laura Codruta Kovesi a ajuns luni dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru o plangere pe o actiune disciplinara in urma unui raport facut de cei de la Inspectia Judiciara, informeaza B1 TV.

„Au facut o actiune netemeinica si in totala contradictie chiar cu probele pe care ei le-au administrat”, a declarat Kovesi la iesirea de la ICCJ.

Fosta sefa a DNA s-a prezentat la Curtea Suprema, unde a fost citata in dosarul in care Inspectia Judiciara a contestat solutia Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care decisese ca Laura Codruta Kovesi nu trebuie sanctionata dupa ce si-ar fi trimis fosta consiliera, pe judecatoarea Dana Titian, intr-un control in structurile teritoriale, in perioada in care Kovesi conducea DNA.

Drept urmare, Inspectia Judiciara a deschis anul trecut o verificare pentru a vedea daca Laura Codurta Kovesi a incalcat sau nu regulamentul prin dispozitia de verificare a structurilor teritoriale prin intermediul fostei sale consiliere si au cerut Sectiei pentru procurori sanctionarea fostei sefe a DNA.

Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis, insa, ca nu se impune sanctionarea Laurei Codrutei Kovesi. In aceste conditii, Inspectia Judiciara s-a adresat instantei de judecata, solicitand ca magistratii sa stabileasca daca, intr-adevar nu se impune sanctionarea lui Kovesi.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

17 minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

15 minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

57 de minute ago