news

Kovesi, pusa pe treaba. A lansat 350 de investigatii, prejudiciile sunt de 4,6 miliarde de euro

Biroul Procurorului Public European (EPPO) a primit pana in prezent peste 2.000 de rapoarte de infractiuni si a lansat circa 350 de investigatii, valoarea estimata a prejudiciilor implicate in aceste cazuri fiind de aproximativ 4,6 miliarde euro, a declarat vineri procurorul-sef european Laura Codruta Kovesi, intr-o reuniune a Comisiei de control bugetar a Parlamentului European (CONT) desfasurata la Bruxelles.

”Sarcina noastra este de a ancheta si de a denunta fraudele europene”, a subliniat Kovesi in interventia sa, citata de Agerpres.

Sefa EPPO a tinut sa reaminteasca faptul ca una dintre principalele provocari pentru EPPO, ”parte sistemica a arhitecturii UE pentru protejarea intereselor sale financiare”, o reprezinta resursele financiare insuficiente.

O alta problema actuala care afecteaza activitatea EPPO o constituie faptul ca Slovenia nu si-a desemnat candidati pentru functiile de procurori delegati, consecinta directa fiind faptul ca Parchetul European nu poate ancheta cazuri din Slovenia care cad sub incidenta EPPO sau cazuri transfrontaliere care implica Slovenia.

EPPO ar fi trebuit sa fie operational la sfarsitul lui 2020, dar si-a inceput activitatea la 1 iunie acest an, fiind o institutie independenta insarcinata cu investigarea, urmarirea penala si aducerea in fata justitiei a infractiunilor impotriva bugetului UE, cum ar fi coruptia sau frauda transfrontaliera cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, cinci au ales sa nu participe la EPPO – Danemarca, Irlanda, Polonia, Suedia si Ungaria.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

12 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

12 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

3 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago