Kremlinul ii imparte pe rusi in doua categorii: „Nu este rus cine spune ca-i este rusine de ‘operatiunea militara speciala’ din Ucraina”

externe

Rusii care spun ca le este rusine de „operatiunea militara speciala” declansata de Kremlin in Ucraina nu sunt rusi adevarati, a declarat vineri purtatorul de cuvant al presedintiei ruse Dmitri Peskov, citat de Reuters, transmite Agerpres.

„Unui rus adevarat nu ii este niciodata rusine sa fie rus”, a spus Peskov in cadrul unei conferinte de presa, intrebat despre sloganul „Mi-e rusine sa fiu rus!” pe care unii cetateni rusi il scandeaza atat in interiorul Federatiei Ruse, cat si in afara ei.

„Daca cineva spune astfel de lucruri inseamna ca nu este pur si simplu rus si nu avem nicio pretentie fata de o astfel de persoana. Nu este cu noi”, a insistat purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

Peskov a mai spus ca sentimentele antirusesti sunt periculos de ridicate in Occident si a declarat ca spera ca lideri occidentali sa inceteze sa mai alimenteze o astfel de rusofobie.

Desi conform sondajelor comandate de autoritati, majoritatea rusilor sustin invazia Rusiei in Ucraina, sunt multi care denunta „operatiunea speciala” a autoritatilor.

Grupul de monitorizare a protestelor OVD Info afirma ca 13.908 persoane au fost retinute la manifestatii impotriva razboiului in Rusia de la declansarea invaziei.

Solicitat sa comenteze invazia Kremlinului in Ucraina de catre o publicatie de la Kiev, fostul magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski, in prezent unul dintre criticii presedintelui Vladimir Putin, a spus printre lacrimi: „Iertati-ne!”, conform Gordon.ua.

Mai mult despre: ,

Comentarii: