externe

Kremlinul se plange ca SUA i-a declarat „razboi economic”: „Acest dezmat ostil declansat de Occident complica foarte mult situatia si ne forteaza sa ne gandim serios”

Kremlinul a denuntat miercuri „razboiul economic” pe care SUA l-au declarat Rusiei, in urma anuntului facut de Washington privind introducerea unui embargou asupra importurilor americane de petrol si gaz rusesc, intre alte sanctiuni, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„SUA au declarat razboi economic Rusiei si poarta acest razboi”, a declarat presei purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.

El a spus ca Moscova se va gandi serios la ce va face in urma deciziei presedintelui american Joe Biden de a interzice importurile de petrol si gaz din Rusia.

Peskov a dat asigurari totodata ca Rusia a fost, este si va continua sa fie un furnizor de energie de incredere si a precizat ca fluxurile de energie nu au fost intrerupte.

„Insa acest dezmat ostil declansat de Occident complica foarte mult situatia si ne forteaza sa ne gandim serios” la pasii urmatori, a afirmat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Sanctiuni economice masive au fost adoptate de numeroase tari, in special occidentale, impotriva Rusiei dupa intrarea soldatilor rusi in Ucraina in urma cu aproape doua saptamani.

SUA si Marea Britanie au anuntat marti ca interzic importurile de hidrocarburi din Rusia, in timp ce UE este mai reticenta in a lovi acest sector de care este foarte dependenta.

De mai multe zile, lista companiilor occidentale care parasesc Rusia se extinde, ceea ce risca sa duca la un val masiv de concedieri.

In afara companiilor care se inchid din cauza sanctiunilor, care vizeaza in special bancile si grupurile energetice, numeroase companii din sectorul consumului au anuntat de asemenea ca isi suspenda activitatile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

58 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

2 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

20 de ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

20 de ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

10 ore ago