externe

Kremlinul, un nou anunt legat de conditiile pentru incetarea focului: „Cand Occidentul va lua masuri in privinta preocuparilor ridicate in mod repetat de Rusia”

Conflictul din Ucraina se va incheia atunci cand Occidentul va lua masuri in privinta preocuparilor ridicate in mod repetat de Rusia privind uciderea de civili in estul Ucrainei si extinderea NATO catre est, a transmis vineri Kremlinul, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Intrebat de reporteri cum s-ar putea incheia actuala criza, purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov a prezentat pozitia Rusiei, mentionand ca este de parere ca Ucraina discuta cererile Moscovei cu SUA si cu alti aliati.

„Rusia a formulat cereri concrete catre Ucraina pentru a rezolva acele probleme. Din cate intelegem, acele solicitari sunt discutate de ucraineni cu consilierii lor, in primul rand SUA si tarile Uniunii Europene”, a spus Peskov.

„Sa speram. Trebuie facut acest lucru. Apoi se va incheia totul”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

„Noi am incercat in mod repetat in ultimii opt ani sa le cerem colegilor nostri occidentali sa puna presiune pe Kiev – si sa oblige Kievul – sa inceteze sa-si mai ucida poporul in Donbas si sa indeplineasca acordurile de la Minsk”, a mai afirmat Peskov.

„De asemenea, in ultimele cateva decenii, tara noastra a atras atentia ca ne simtim in pericol dupa ce v-ati mutat infrastructura militara in directia noastra. Nu ne place acest lucru si ne simtim in pericol si nu putem inchide ochii la acest lucru: asa ca de ce faceti asta? Nu am primit raspunsuri”, a continuat el.

„Trebuie sa gasim o solutie la aceste doua probleme. Rusia a formulat cereri concrete catre Ucraina pentru a rezolva aceste probleme”, a explicat Peskov, citat de Reuters.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

19 secunde ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

57 de minute ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

O oră ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

2 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

3 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

21 de ore ago