L-a aruncat la cos. Gabriela Firea il da afara pe Bogdan Stanoevici, fost candidat la prezidentiale

news

Lui Bogdan Stanoevici i-a incetat, luni, contractul de director al Circului Metropolitan Bucuresti, deoarece Corpul de Control a identificat un „management defectuos” si folosirea ineficienta a fondurilor publice, informeaza Primaria Capitalei.

Bogdan Stanoevici este in preaviz de 15 zile, iar dupa aceasta perioada, Gabriela Firea va numi o noua conducere interimara, pana la organizarea concursului de management.

„Masura a fost luata in baza unei misiuni de control efectuate de Corpul de Control al Primarului General, din care rezulta un management defectuos la nivelul institutiei conduse de Bogdan Stanoevici, atat in calitate de angajator, cat si in calitate de ordonator tertiar de credite”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Conform raportului, „in decursul anilor 2017 – 2018, au fost achizitionate trei productii artistice din strainatate in valoare totala de 595.000 euro, care au adus incasari totale de doar 52.000 euro, desi managerul are ca atributie principala ‘urmarirea modului de realizare a veniturilor proprii programate si gasirea de solutii pentru cresterea acestora”.

Din analiza modului in care au fost incheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficiente, iar acestea sunt, potrivit Primariei:

– nu a fost prezentata modalitatea prin care s-a ajuns sa fie ales producatorul extern;

– contractele externe sunt semnate doar de managerul institutiei si nu prezinta viza de control financiar preventiv propriu si nici viza de legalitate juridica.

Desi existau posturi vacante in organigrama Circului Metropolitan Bucuresti, Stanoevici a preferat sa lucreze pe contracte de colaborare: in 2018 au fost incheiate „contracte de colaborare, atat cu colaboratorii externi cat si cu proprii angajati: 1.138 contracte de colaborare incheiate in baza Legii nr. 8/1996 si in baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete incasate de numai 3.032.612 lei”.

„S-a constatat o folosire „ineficienta si neeficace a fondurilor publice fara a exista o corelatie cu respectarea principiilor necesitatii, oportunitatii, legalitatii si regularitatii, conform legii”, spune sursa citata, redand pasaje din raportul Corpului de Control.

„Misiunea Corpului de Control al Primarului General, demarata in luna noiembrie a anului trecut, nu are implicatii politice, nu are nicio legatura cu candidatura domnului Bogdan Stanoevici la alegerile prezidentiale sau/si locale, aceste actiuni desfasurandu-se constant, la toate institutiile din subordinea Primariei Capitalei, conform legii”, mai explica municipalitatea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: