L-a luat durerea de cap pe Iohannis cand a auzit-o pe Dancila. „Imi cer scuze”, atac stupid al premierului PSD la adresa presedintelui tarii

politica

Premierul Viorica Dancila a lansat un atac la adresa lui Klaus Iohannis, la finalul discursului sustinut marti in Parlament, sustinand ca presedintele a transformat aniversarea aderarii la NATO intr-un „eveniment de campanie electorala”.

„Regret ca acest eveniment important a fost transformat de presedintele Romaniei intr-un eveniment de campanie electorala.

Imi cer scuze tuturor celor care se asteptau la o sedinta solemna dedicata acestui eveniment major”, a declarat Dancila citind solemn de pe o coala de hartie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, in Parlament, la aniversarea aderarii la NATO, ca Guvernarea PSD, care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si diletantismul, vulnerabilizeaza Romania.

„Guvernarea PSD, care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si diletantismul, vulnerabilizeaza Romania”, a spus presedintele.

„Pentru tara noastra, nu a fost deloc usoara revenirea la democratie dupa epoca neagra a comunismului si tocmai de aceea merita salutat si apreciat efortul conjugat al tuturor fortelor politice, al diplomatiei si al armatei, care a facut posibil dezideratul national de a aduce Romania in NATO si in spatiul valorilor euroatlantice. Cu atat mai condamnabile sunt actiunile actualei majoritati PSD, care, prin asaltul – fara precedent in ultimii treizeci de ani – la adresa statului de drept, risca sa fragilizeze statutul tarii noastre in Alianta Nord-Atlantica si in Uniunea Europeana”, a afirmat presedintele Iohannis.

In opinia sa, „modificarea legilor in folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilitatii economice si financiare a Romaniei, cresterea inflatiei si devalorizarea monedei nationale, arbitrariul si lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernarii PSD. Nu intarirea democratiei, nu consolidarea justitiei, nu responsabilitate si predictibilitate in economie, nu infrastructura care sa garanteze inclusiv siguranta oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD”.

„In contextul in care tara noastra are toate atuurile pentru a fi un pilon al democratiei si stabilitatii in regiune, PSD esueaza sa se ridice la importanta acestui moment strategic.Lipsa de respect manifestata de PSD fata de Armata a culminat cu demersul de a contesta in justitie decretul de prelungire a mandatului sefului Statului Major al Apararii. Instanta de judecata a respins aceasta actiune nefondata a PSD, care a pus Armata Romaniei intr-o situatie delicata din ratiuni strict si numai politicianiste.Daca adaugam si incapacitatea de a moderniza legislatia in domeniul securitatii nationale, avem doar cateva aspecte care arata incompetenta PSD si o profunda neintelegere a ceea ce inseamna sa conduci un stat in care cetatenii sunt cu adevarat bine protejati”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: