L-au CONFUNDAT. Politia belgiana l-a eliberat pe Faycal Cheffou, singurul arestat pentru atentatele de la Bruxelles

externe

Parchetul federal belgian a anuntat, luni, eliberarea lui Faycal Cheffou, banuit a fi ‘barbatul cu palarie’ de la aeroportul Zaventem, singurul inculpat de pana acum in cazul atentatelor comise pe 22 martie la Bruxelles si soldate cu 35 de morti si 340 de raniti conform celui mai recent bilant, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

”Indiciile care au dus la arestarea numitului Faycal C. nu au fost confirmate de evolutia anchetei in curs; cel in cauza a fost repus in libertate de magistratul de instructie”, a declarat Parchetul federal belgian intr-un comunicat, fara a oferi alte precizari.

Politia belgiana a difuzat luni o inregistrare video cu barbatul respectiv. In imagini apare individul care purta o jacheta bej si o palarie inchisa la culoare trasa pe ochi, impingand un carucior cu bagaje pe care se afla o geanta mare neagra. Alaturi de el (nefiind clar in imagini) se afla autorii atacurilor sinucigase de la aeroportul Bruxelles-Zaventem: Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui, deja identificati.

Pana in prezent, singura certitudine este aceea ca cei trei atacatori sinucigasi — Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui la aeroportul Bruxelles-Zaventemn si Khalid El Bakraoui in statia de metrou Maelbeek din capitala belgiana — au avut legatura directa cu atentatele comise la Paris in 13 noiembrie anul trecut si soldate cu 130 de morti. Atentatele de la Paris si Bruxelles au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.

Pe de alta parte, ministrul belgian al sanatatii, Maggie De Block, a anuntat luni ca 96 de persoane ranite in atentatele de la Bruxelles raman spitalizate, dintre care 93 in Belgia si doua in Franta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: