externe

La 81 de ani lupta in prima linie a frontului impotriva invadatorilor rusi: „Acum lupta langa Bahmut, unitatea sa a luat parte la eliberarea oraselor Irpin, Bucea si Izium”

Printre luptatorii ucraineni aflati in prima linie se afla si un barbat in varsta de 81 de ani. Acesta se afla acum la Bahmut, locul unei batalii foarte grele cu fortele Rusiei.

„‘Tihhon’ (Mihailo) s-a nascut in 1942 (in curand va implini 81 de ani) si inca mai are puterea de a lupta pe front impotriva agresiunii rusesti. Il vom intalni in urmatoarea noastra calatorie la Bahmut.

Rangul lui in armata a fost de colonel (polkovnik). Unitatea cu care lupta a luat parte la eliberarea Irpin/Bucea si Izium, care acum lupta langa Bahmut.

Aceste fotografii sunt facute langa Izium, in timpul verii. Saptamana trecuta a fost grea pentru unitatea lor, au avut 8 raniti si un mort in lupta. De fapt, toti acesti baieti din batalionul de voluntari sunt niste eroi, luptand cu rusii timp de 8 ani si chiar nefiind platiti pentru asta”, se anunta pe un cont de Twitter ucrainean.

Autoritatile rusesti din regiunea Herson, aflata in sudul Ucrainei, au inceput sa mute civili in teritoriul Rusiei, invocand temerile unei ofensive ucrainene la scara larga, potrivit The Guardian.

Vladimir Saldo, guvernatorul numit de rusi al regiunii, a vorbit despre planurile de a muta pana la 60.000 de oameni peste raul Nipru in Rusia in urmatoarele sase zile – la o rata de 10.000 de oameni in fiecare zi.

„Nu vom preda orasul”, a spus el intr-un interviu televizat la nivel national miercuri.

Televiziunea de stat rusa a difuzat imagini cu oameni care folosesc barci pentru a fugi din oras.

Oficialii ucraineni au descris anunturile Rusiei drept „un spectacol de propaganda” si le-au spus oamenilor sa nu se conformeze cererii de evacuare. Mai multe persoane au raportat ca au primit mesaje text care avertizeaza ca orasul va fi bombardat si ii informeaza ca autobuzele vor pleca din port joi de la ora 7:00.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

8 ore ago