La MAI vine un liberal care stie ce ascunde Raportul 10 August: „Veti vedea cine a fost in spatele acestor manipulari”

politica

Marcel Vela, cel propus de PNL pentru a prelua sefia Ministerului de Interne, a anuntat inca din luna august ca raportul MAI privind violentele Jandarmeriei din 10 August vor fi facute publice cand un „liberal” va ajunge la Interne.

„Dupa desecretizare, opinia publica va realiza cine a fost in spatele acestor manipulari care au aruncat o pata urata pe imaginea Romaniei”, anunta Vela pe 7 august 2019.

„Acum un an, dupa mitingul din 10 august 2018, am incercat sa aflu, in calitate de presedinte al Comisiei de specialitate din Senat, cine au fost cei care au produs diversiunile din Piata Victoriei, soldate cu violentele interlopilor si ale huliganilor din galeriile de fotbal impotriva jandarmilor, cat si ale jandarmilor impotriva cetatenilor pasnici. Am realizat ca am avut de-a face cu o diversiune care a pus intr-o lumina negativa diaspora si intreaga Romanie.

Carmen Dan a refuzat desecretizarea Raportului legat de derularea evenimentelor ‪din 10 august,‬ primit la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Senat cu regim de document clasificat.

Inainte de incercarea de a o audia in luna septembrie 2018, Partidul Social Democrat a mutat abuziv si in graba Comisia de la PNL la PSD, cu ajutorul voturilor ALDE si UDMR, iar Carmen Dan a ramas in fruntea MAI, a secretizat si ingropat in continuare manipularile ‪din 10 august‬.

Solicit public noului ministru interimar, Mihai Fifor, desecretizarea intregului Raport MAI cu privire la mitingul din 10 august 2018, pentru a se afla macar acum adevarul, la un an de la protestele din Piata Victoriei.

Fiind secretizat, nu pot sa dau detalii din el, dar dupa desecretizare, opinia publica va realiza cine a fost in spatele acestor manipulari care au aruncat o pata urata pe imaginea Romaniei.

Pot sa-i spun, insa, colegial, senatorului Mihai Fifor ca singurele informatii secrete sunt numele si functiile unor ofiteri, ce pot fi blurate inainte de desecretizare, si ca, oricum, Raportul va fi facut public de un viitor ministru liberal.

Este in interesul MAI, al Jandarmeriei si chiar al PSD sa aflam vinovatii din 10 august 2018 si pe toti cei care au gresit ori au compromis intentionat un protest pasnic si democratic.

Doar asa, o pagina neagra din istoria democratiei din Romania nu se va mai repeta!”, era mesajul integral al lui Vela.

Senatorul PNL Ion Marcel Vela (56 de ani), a fost presedinte al Comisiei de aparare si ordine publica din Senat, in prezent secretar al Senatului. A fost schimbat in septembrie anul trecut de la sefia comisiei la presiunile PSD-ALDE dupa ce a demarat anchete referitoare la protestul din 10 august 2018 si inainte de incercarea de a o audia pe fostul ministru de interne, Carmen Dan.

Desecretizarea Raportului 10 August se afla de altfel si printre prioritatile noului program de guvernare al PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: