politica

La o zi dupa Congresul PSD, PNL isi voteaza candidatul pentru Presedintia Romaniei: „Si cu asta se termina cu speculatiile pe aceasta tema”

Consiliul National al PNL a decis sa voteze astazi sustinerea presedintelui Klaus Iohannis de catre PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidentiale, precum si desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier daca liberalii vor castiga alegerile parlamentare.

„Azi se va vota in Consiliul National al PNL sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru functia de Presedinte al Romaniei in alegerile de anul viitor. Si cu asta se termina cu speculatiile pe aceasta tema”, anunta Ciprian Ciucu, cicepresedinte PNL Bucuresti, pe Facebook.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus ca prin aceasta decizie va fi contracarata „imaginea falsa” legata de existenta unei rupturi intre liberali si Iohannis.

”Permiteti-mi sa propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfintire a unei decizii care a fost luata si la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere statutar, dar si politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Presedintia Romaniei din partea PNL se decide in Consiliul National. Dupa cum vedeti, de o buna perioada de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematica de creare a unei false imagini ca ar exista o distanta intre PNL si presedintele Klaus Iohannis. (…) Va propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, si anume validarea candidaturii la functia de presedinte al Romaniei a domnului Klaus Iohannis, sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

Validarea celor doua propuneri se va face prin vot cu buletine.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

2 ore ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

22 de minute ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

O oră ago