La un pas de INFERN. Arabia Saudita, pe cale de a cumpara ARME NUCLEARE de la Pakistan

externe

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel Al-Jubeir, refuza sa comenteze informatiile conform carora Riadul intentioneaza sa cumpere arme nucleare de la Pakistan, insa a mentionat ca va face orice pentru a se proteja.

„Nu o sa ofer detalii despre discutiile pe care le avem cu guvernele straine. Sunt sigur ca intelegeti”, a declarat ministrului postului CNN, citat de NDTV.

Declaratia a fost facuta dupa ce secretarul de stat al SUA John Kery a avertizat atat Arabia Saudita cat si Pakistanul sa nu se angajeze intr-o negociere privind o afacere cu arme nucleare, spunand ca ar fo „tot felul de consezinte neprevazute”.

Lideri de varf din Pakistan au avertizat recent Iranul ca se va confrunta cu consecinte „serioase” daca va ataca Arabia Saudita. Multi comentatori au vazut aceste afirmatii ca pe o amenintare cu arma nucleara.

„Arabia Saudita nu negociaza cu nimeni doua lucruri: credinta noastra si securitatea noastra. Arabia Saudita va face tot ce ii sta in putinta pentru a proteja natiunea si poporul de orice rau”, a mai precizat ministrul Al-Juber.

El a adaugta ca Iranul ar trebui sa inceteze sa „interfereze” in treburile interne ale celorlalte state din regiune. „Iranul ar trebui sa inceteze sa sustina terorismul. Iranul ar trenui sa renunte la asasinarea diplomatilor si la aruncarea in aer a ambasadelor. Iran ar trebui sa nu mai sustina militiile care au ca obiectiv destabilizarea tarilor din regiune. Daca toate astea se vor rezolva, lucrurile vor fi in regula”, a punctat oficialul saudit.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: