La Universitatea Politehnica din Bucuresti incepe astazi cel mai mare concurs de robotica din Europa: RoboFEST 2023

actualitate

RoboFEST, Politehnica, concurs, roboti, Bucuresti

Peste 230 de echipe si aproape o mie de participanti din 19 tari si-au anuntat deja prezenta la cel mai mare concurs international de robotica din Europa, RoboFEST 2023, organizat de Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti in perioada 3 – 5 noiembrie. Un numar de 650 de roboti vor concura pentru premiile oferite la cea de-a doua editie a concursului international de robotica.

„Care este rolul roboticii in educatie sau cum pot robotii sa fie utilizati in diagnosticarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor? Care este modul in care robotii revolutioneaza productia industriala sau cum pot fi acestia solutia pentru problemele de mediu? Acestea sunt doar cateva dintre subiectele abordate la editia din acest an. Intr-o era in care robotii au preluat roluri cruciale in productie, transport si logistica, dar si agricultura, sanatate sau educatie, aceste tehnologii transforma prezentul in viitor”, afirma organizatorii, intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

In cadrul evenimentului se va desfasura si ROBOCHALLENGE, cel mai mare concurs de robotica din Europa, aflat la cea de a XIV-a editie.

„RoboFEST reprezinta un eveniment cu o insemnatate deosebita pentru comunitatea noastra academica. Acesta nu este doar un festival de robotica, ci este o oportunitate de a inspira generatii de tineri curiosi si dornici de a explora tehnologiile care vor schimba lumea pe care o cunoastem astazi in mai bine. (…) Studentii si elevii ne demonstreaza, prin participarea lor la RoboFEST, ca fizica, matematica sau informatica pot naste pasiuni marete, iar acestea, la randul lor, se transforma in tehnologii inovatoare. Ne dorim ca demonstratiile din acest an sa captiveze publicul de toate varstele. (…) Participarea la RoboFEST este o experienta educativa exceptionala, care ii pregateste pe acesti tineri pentru provocarile viitorului, unde inovatia si tehnologia vor juca un rol cheie in transformarea lumii”, a declarat rectorul Universitatii Nationale de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, Mihnea Costoiu, potrivit comunicatului de presa.

ROBOCHALLENGE include 14 probe, competitia fiind deschisa tuturor elevilor, studentilor si absolventilor.

QUBE2SPACE, a doua editie a concursului pentru PocketQube-uri, destinata elevilor de liceu este organizat de 2SPACE, singura echipa de studenti din Romania care proiecteaza si lanseaza rachete pentru competitiile internationale.

Anul trecut, 114 echipe, 720 de participanti din 15 tari de pe cinci continente au acceptat aceasta provocare, iar prima editie a fost urmarita de 25.000 de vizitatori. Au fost prezentati 582 de roboti, iar 30 de companii au informat despre inovatii remarcabile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: