Laborator: „Suntem foarte increzatori in capacitatea noastra de a dezvolta un vaccin puternic in cateva luni”. SUA si Germania se bat pentru a obtine vaccinul

externe

Statele Unite au intrat intr-o cursa stransa cu Germania in incercarea de a-si asigura exclusivitatea unui vaccin impotriva noului coronavirus, in prezent in curs de dezvoltare de catre un laborator german, scrie sambata Die Welt, preluat de AFP.

Potrivit cotidianului german, presedintele american spera sa atraga, cu importante resurse financiare, cercetatori germani care lucreaza la un potential vaccin impotriva noului coronavirus si sa obtina astfel exclusivitatea pentru tara sa.

Acest vaccin ar fi atunci „doar pentru Statele Unite”, a afirmat ziarul, citand o sursa apropiata guvernului german.

Berlinul incearca sa mentina avansul propunand la randul sau conditii financiare interesante.

Rivalitatea ar viza compania de biotehnologie CureVac, cu sediul in Tubingen, in Baden-Wurttemberg. Ea dispune de filiale la Frankfurt si la Boston, in Statele Unite.

Creata in 2000, societatea se prezinta drept o companie specializata in „dezvoltarea de terapii impotriva cancerului, terapii pe baza de anticorpi, tratamentul bolilor rare si vaccinuri profilactice”.

Laboratorul lucreaza in prezent cu Institutul Paul-Ehrlich, specializat in dezvoltarea de vaccinuri si in subordinea ministerului german al Sanatatii, pentru producerea unui vaccin impotriva Covid-19.

„Guvernul german este foarte interesat ca dezvoltarea de vaccinuri si substante active impotriva noului coronavirus sa fie facuta in Germania si in Europa”, a precizat un purtator de cuvant al ministerului Sanatatii, pentru die Welt.

In aceasta privinta, „guvernul poarta discutii intensive cu CureVac”, a adaugat el.

Directorul CureVac, Daniel Menichella, a fost invitat in 2 martie la Casa Alba pentru o intalnire cu Donald Trump, vicepresedintele Mike Pence si reprezentanti ai unor societati farmaceutice care lucreaza la raspunsul impotriva epidemiei, a anuntat societatea, pe site-ul sau, fara a preciza eventuale oferte financiare propuse.

„Suntem foarte increzatori in capacitatea noastra de a dezvolta un vaccin puternic in cateva luni”, a declarat atunci Menichella, intr-un comunicat al companiei sale, care a adaugat ca spera sa inceapa „la inceputul verii 2020” primele teste clinice.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: