Lavrov ameninta acum cu un „razboi mondial”: „Bunavointa are limitele ei. NATO, in esenta, este angajata intr-un razboi cu Rusia printr-un proxy si inarmeaza acel proxy”

externe

Livrarile de armament occidental catre Ucraina inseamna ca alianta NATO este „in esenta implicata in razboi cu Rusia”, iar Moscova considera aceste arme ca fiind tinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov intr-un interviu difuzat luni, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

„Aceste arme vor fi o tinta legitima pentru actiunea militara a Rusiei in contextul operatiunii speciale”, a afirmat Serghei Lavrov intr-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

„Au fost vizate instalatiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de catre fortele ruse). Cum poate fi altfel?”, a spus Serghei Lavrov. „NATO, in esenta, este angajata intr-un razboi cu Rusia printr-un proxy si inarmeaza acel proxy. Razboiul inseamna razboi.”

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat ca Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina si a avertizat asupra pericolului real al unui razboi mondial.

„Bunavointa are limitele ei. Si daca nu este reciproca, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agentiile ruse de presa.”Dar continuam sa purtam negocieri cu echipa delegata de (presedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a spus el.

Serghei Lavrov l-a acuzat pe presedintele ucrainean ca se preface ca negociaza:”Este un actor bun (…), daca te uiti cu atentie si citesti cu atentie ce spune, vei gasi acolo o mie de contradictii”, a spus seful diplomatiei ruse.

In acest context de tensiuni fara precedent intre Rusia si Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat in legatura cu pericolul real al unui al treilea razboi mondial. „Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a spus ministrul rus, citat de Interfax.

In ceea ce priveste conflictul din Ucraina, ministrul rus de externe s-a declarat increzator ca „totul se va incheia, desigur, cu semnarea unui acord”.”Dar termenii acestui acord vor depinde de situatia luptelor de pe teren cand acest acord va deveni realitate”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: