Lavrov ameninta tarile UE care ajuta Ucraina: „N-ar trebui sa greseasca in a intelege gradul de pericol al consecintelor”

externe

Ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov a transmis o amenintare fatisa la adresa Uniunii Europene ca urmare a anuntului oficialilor europeni cu privire la furnizarea de arme letale si combustibil Ucrainei, relateaza CNN.

„Cetatenii UE si structurile implicate in furnizarea de arme letale si combustibil fortelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecinte ale unor astfel de actiuni in contextul operatiunii militare speciale in curs. Ei n-ar trebui sa greseasca in a intelege gradul de pericol al consecintelor”, a transmis Lavrov intr-o declaratie citata de CNN.

Ministrul a vorbit si despre sanctiunile occidentale, pe care le-a minimalizat, adaugand apoi ca Rusia va merge pana la capat cu obiectivele sale nationale.

„Un alt mit care a fost propagat de UE in trecut – ca restrictiile lor unilaterale, care sunt ilegitime conform dreptului international, nu sunt indreptate impotriva poporului rus – a fost in cele din urma risipit. Functionarii de la Bruxelles, care pana de curand s-au prezentat drept ‘partenerul strategic’ al tarii noastre, nu se mai ascund: intentioneaza sa provoace daune maxime Rusiei, sa ii loveasca punctele slabe, sa-i distruga serios economia si sa-i suprime cresterea economica”, a mai adaugat seful diplomatiei de la Moscova.

„Vrem sa va asiguram ca nu va fi asa. Actiunile Uniunii Europene nu vor ramane fara raspuns. Rusia va continua sa se asigure de indeplinirea intereselor sale nationale vitale, fara a tine cont de sanctiuni si amenintarile acestora. Este timpul ca tarile occidentale sa inteleaga ca dominatia lor in economia globala este de mult un lucru al trecutului”, se mai arata in declaratie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: