externe

Lavrov anunta la ONU ca armele nucleare ale Rusiei vor apara si noile teritorii anexate: „Sunt sub protectia deplina a statului”

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat sambata, la New York, ca regiunile din Ucraina in care au loc referendumuri vor fi sub protectia deplina a Rusiei daca vor fi anexate de Moscova, informeaza duminica Reuters, citata de Agerpres.

Ministrul rus de externe, adresandu-se Adunarii Generale a ONU si presei mondiale, a incercat sa justifice invazia in Ucraina inceputa in februarie, repetand afirmatiile false ale Moscovei conform carora guvernul ales de la Kiev a fost instalat in mod ilegitim, este plin de neo-nazisti, iar in estul tarii vorbitorii de limba rusa sunt oprimati.

Rusia a lansat vineri referendumuri in patru regiuni din estul Ucrainei (Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie), cu scopul de a anexa aceste teritorii luate cu forta.

„In urma acelor referendumuri, Rusia va respecta, desigur, exprimarea vointei acelor oameni care de multi ani sufera de pe urma abuzurilor regimului neo-nazist” a declarat Lavrov in cadrul unei conferinte de presa, dupa interventia avuta in cadrul Adunarii Generale.

Intrebat daca Rusia ar avea motive sa foloseasca arme nucleare pentru a apara regiunile anexate ale Ucrainei, Serghei Lavrov a spus ca teritoriul rusesc, inclusiv cel care „va urma sa fie consfintit” in Constitutie in viitor,”este sub protectia deplina a statului”.

„Toate legile, doctrinele, conceptele si strategiile Federatiei Ruse se aplica pe intreg teritoriul sau”, a spus ministrul rus de externe, referindu-se in mod specific la doctrina Rusiei privind utilizarea armelor nucleare.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat sambata ca afirmatiile lui Lavrov si cea anterioara a presedintelui Putin – despre faptul ca este serios cu privire la utilizarea armelor nucleare -, sunt „iresponsabile” si absolut inacceptabil”.

„Ucraina nu va ceda. Facem apel la toate puterile nucleare sa vorbeasca acum si sa transmita clar Rusiei ca o astfel de retorica pune lumea in pericol si nu va fi tolerata”, a scris Kuleba pe Twitter.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

23 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

6 minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

42 de minute ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

31 de minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago