Lavrov este de acord cu un schimb de prizonieri cu SUA: „Suntem gata sa discutam despre acest subiect”

externe

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat vineri ca Moscova este pregatita sa discute pe canalele diplomatice existente despre un schimb de detinuti cu Washingtonul, transmite Reuters, citata de Agerpres.

”Suntem gata sa discutam despre acest subiect, dar in cadrul canalului care a fost convenit de catre presedintii Putin si Biden”, a spus Lavrov.

Un tribunal din Rusia a condamnat-o joi pe baschetbalista americana Brittney Griner la noua ani de inchisoare pentru trafic de droguri, verdict catalogat drept „inacceptabil” de presedintele american Joe Biden.

Tribunalul din Himki, din apropiere de Moscova, a gasit-o pe baschetbalista vinovata de posesie si trafic de droguri si a condamnat-o la „noua ani de detentie intr-o colonie penitenciara”, a declarat judecatoarea Ana Sotnikova.

De asemenea, Griner primit o amenda de 1 milion de ruble (16.000 de dolari). Avocatii sai au anuntat ca sportiva va face apel la decizie.

Presedintele SUA Joe Biden a denuntat vehement condamnarea baschetbalistei americane. „Este inacceptabil si cer Rusiei sa o elibereze imediat pentru a-si putea reintalni sotia, apropiatii si coechipierii”, a indemnat el intr-un comunicat postat imediat dupa anuntarea verdictului.

Comentarii: