externe

Lavrov si-a anulat vizita in Serbia, avionul lui nu a primit permisiune de la trei tari vecine. Moscova, nervoasa: „Diplomatia noastra inca nu stapaneste teleportarea”

Ministrul afacerilor externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, si-a anulat o vizita de doua zile in Serbia, planificata mai demult, dupa ce trei tari care se invecineaza cu teritoriul sarb au decis sa-si inchida spatiul aerian, informeaza agentia de presa Interfax, preluata luni de dpa, citata de Agerpres.

Macedonia de Nord, Bulgaria si Muntenegru au refuzat toate trei sa-i permita avionului lui Lavrov sa foloseasca spatiul lor aerian, potrivit cotidianului sarb Vecernje Novosti.

Anularea vizitei a fost confirmata de un oficial de rang inalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru Interfax: „Diplomatia noastra inca nu stapaneste teleportarea”.

Serghei Lavrov se afla pe lista de sanctiuni a Occidentului in contextul razboiului declansat de Rusia asupra Ucrainei. Uniunea Europeana (UE) si-a inchis la randul sau spatiul aerian pentru avioanele ruse in urma invaziei.

Lavrov urma sa efectueze luni si marti o vizita in Serbia, pentru a discuta despre caile de aprovizionare cu energie a acestei tari.

Sambata, inaintea acestei vizite, Serghei Lavrov a acuzat Occidentul ca desfasoara o „politica criminala” in Balcani – indeosebi in Bosnia-Hertegovina (BiH) si Kosovo. In opinia sa, Occidentul vrea sa interzica popoarelor din Bosnia-Hertegovina „cultura, traditia si mostenirea lor”. Totodata, seful diplomatiei ruse a apreciat drept ilegitima numirea inaltului reprezentant al ONU pentru aceasta tara, Christian Schmidt.

Serbia, care si-a exprimat dorinta de a adera la Uniunea Europeana, este singurul stat european care nu s-a alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei ca urmare a invaziei declansate de aceasta tara in Ucraina si constituie unul dintre cei mai apropiati aliati ai Rusiei de pe Batranul Continent.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

2 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

17 minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

39 de minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

14 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

14 ore ago