politica

O mare delegatie de PSD-isti, in frunte cu Ciolacu, pleaca la Chisinau pentru a se intalni cu Maia Sandu. Presedintele Moldovei, campion in lupta impotriva coruptiei in Europa de Est

O delegatie parlamentara condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, incepe luni o vizita oficiala de doua zile in Republica Moldova.

Vizita are loc la invitatia presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

„Actiunea are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei in Romania, in 2021, a presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, impreuna cu o delegatie parlamentara, si are ca scop continuarea si intensificarea dialogului existent intre Romania si Republica Moldova, permitand punerea in valoare in acest sens a instrumentelor pe care le ofera diplomatia parlamentara”, potrivit unui memorandum intern al Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.

Pe langa discutiile la nivel parlamentar, Ciolacu mai are programate intalniri cu presedintele si cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu si Natalia Gavrilita.

Din delegatie fac parte vicepresedintele Camerei Deputatilor Daniel Suciu (PSD), vicepresedintele Grupului Pro-America, Ana-Maria Catauta (PSD), care este si presedinte al Comisiei comune a Camerei si Senatului pentru relatia cu UNESCO, presedintele Comisiei pentru invatamant de la Camera Deputatilor, Natalia Intotero (PSD), vicepresedintele Comisiei pentru politica externa, Andi Cristea (PSD), precum si Eugen Constantin – director la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor si Liviu Sova, consilier.

Din partea Senatului vor participa presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean (PSD), si presedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tilvar (PSD).

Conform memorandumului, Marcel Ciolacu se va intoarce in tara in seara zilei de luni, iar ceilalti parlamentari din delegatie in dimineata zilei de marti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Romania, cea mai mare crestere a sperantei de viata din UE. Media europeana este de 81,5 ani

Spania este tara din Uniunea Europeana (UE) cu cea mai mare speranta de viata, de…

14 minute ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

1 minut ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

O oră ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

32 de minute ago

Suedia, „la un nivel de teroare de patru din cinci”. 100.000 de vizitatori, la Malmo, pentru Eurovision

Suedia se pregateste pentru Eurovision cu masuri de securitate sporite. Tara se afla deja in…

O oră ago

Turist din Cluj, agresat de o soferita la Constanta. Cei doi se sicanasera anterior in trafic – VIDEO

Un turist din Cluj a fost agresat de o femeie intr-o parcare din Constanta. Scandalul ar…

O oră ago