Lavrov: Ucraina sa indeplineasca cererile Moscovei ori problema va fi decisa de armata rusa

externe

Serghei Lavrov, Interpol, refuz, investigatie, atac terorist, Moscova

La o zi dupa ce presedintele Vladimir Putin a declarat ca este deschis negocierilor asupra Ucrainei, ministrul rus de externe a anuntat ca Occidentul si Kievul au incercat sa distruga Rusia, iar Ucraina trebuie sa indeplineasca cerintele Moscovei sau vor fi puse in aplicare de armata rusa, transmite Reuters.

Kievul si aliatii sai occidentali au respins oferta lui Putin de negocieri, in conditiile in care fortele sale au lovit orasele ucrainene cu rachete, iar Moscova continua sa ceara Kievului sa recunoasca teritoriile ocupate de Rusia, lucru pe care Ucraina il respinge.

„Propunerile noastre pentru demilitarizare si denazificare a teritoriilor controlate de regim, eliminarea amenintarilor la adresa securitatii Rusiei emanate de acolo, inclusiv a noilor noastre teritorii, sunt binecunoscute inamicului”, a spus Lavrov luni noapte, citat de agentia oficiala de presa rusa.

„Ideea este simpla: indepliniti-le pentru binele vostru. Altfel, problema va fi decisa de armata rusa”, a mai declarat Lavrov.
„Nu este un secret pentru nimeni ca obiectivul strategic al Statelor Unite si aliatilor lor din NATO este sa invinga Rusia pe campul de lupta ca un mecanism de slabire semnificativa sau chiar distrugandu-ne tara”, a adaugat el pentru Tass.

Lavrov a reiterat faptul ca Rusia si Statele Unite nu pot mentine o legatura normala, dand vina pe administratia presedintelui american Joe Biden. „Obiectiv, este imposibil sa ne mentinem comunicarea normala cu administratia Biden, care declara ca are ca scop o infrangere strategica asupra tarii noastre”, a notat Lavrov.

Luni, la Sankt Petersburg, Putin a gazduit un summit al Comunitatii Statelor Independente din care fac parte foste state sovietice, dar din care Ucraina s-a retras.

In remarcile sale, Putin nu a facut nicio referire directa la razboi, insa a spus ca amenintarile la adresa securitatii si stabilitatii regiunii eurasiatice sunt in crestere.

„Din pacate, provocarile si amenintarile din acest domeniu, in special din exterior, cresc in fiecare an”, a spus el. „De asemenea, trebuie sa recunoastem, din pacate, ca apar si dezacorduri intre statele membre ale comunitatii”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: