Lazar, mesaj aproape de miezul noptii, ii desfiinteaza pe Tudorel Toader si Gadea. Cei doi l-au acuzat de plagiat

politica

Procurorul general a raspuns, joi nooapte, acuzatiilor lansate de Tudorel Toader si Mihai Gadea la Antena 3 conform carora ar fi „plagiat” proiectul de management al lui Tiberiu Nitu. „O calomnie ridicola”, a declarat Lazar pentru realitatea.net.

„Aceleasi probleme sunt transmise de la un mandat la altul pentru a fi continuate in proiectele urmatoare. Tabelele fac parte din analizele Ministerului Public. Am preluat problemele de continuat. Iar urmatorii procurori generali vor continua strategiile institutiei.

Prioritatile MCV sunt retinute in proiecte conform rapoartelor periodice si urmaresc obiectivele de atins de circa 10 ani. De la un procuror general la urmatorul. Sectia de resurse si documente formuleaza tabele cu concluzii, actiuni si obiective, retinute obligatoriu in fiecare proiect managerial ancorat in realitatile ultimelor analize si concluzii.

Ele sunt continuate din proiect in proiect, pana la realizare si completare cu obiective noi. In prezent, avem o strategie a Ministerului Public mai detaliata, cuprinzand obiective si perioade de realizare”, a explicat Augustin Lazar.

„Eu am lucrari profesionale de referinta, nu am nevoie sa reproduc lucrarile altora cu mai putine aptitudini de cercetare. O calomnie ridicola. Manipularea a devenit o arta pentru cei fara scrupule”, a adaugat procurorul general.

Reactia procurorului general al Romaniei vine dupa ce Antena 3 a prezentat o analiza a proiectelor de management realizate de Augustin Lazar si de Tiberiu Nitu. Antena 3 sustine ca ar exista similitudini intre cele doua proiecte, fiind si pasaje copiate integral.

Ministrul Justitiei, prezent in studio, a sustinut ca faptul ca procurorul general Augustin Lazar ar fi copiat in 2016 pentru proiectul de management de la cel al lui Tiberiu Nitu din 2013 reprezinta un motiv bun ca el sa plece din functie.

„Daca ma intrebati pe mine, sigur ca da (Lazar ar fi trebuit sa plece din functie, n.r.). Erau motivele conflictele de natura constitutionala. Eu m-am oprit la 20, dar puteam sa scriu mult mai multe (in raportul de evaluare a activitatii lui Lazar, n.r.)”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: