Lazar nu se sperie de amenintarile fatise ale lui Tariceanu. Reactie dura a procurorului general, seful Senatului este pus la punct

news

Procurorul general Augustin Lazar a avertizat, vineri, asupra pericolului pe care il genereaza atacurile sistematice ale unor persoane publice impotriva Ministerului Public, atacuri pe care le considera a fi de natura sa afecteze principiul separatiei puterilor in stat.

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, avertizeaza asupra pericolului pe care il genereaza atacurile sistematice ale unor persoane publice impotriva Ministerului Public, atacuri de natura a afecta principiul separatiei puterilor in stat, a carui respectare este esentiala intr-o societate democratica”, informeaza un comunicat al Parchetului General.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a acuzat joi pe Lazar de „aroganta” si „sfidare” pentru ca i-a oferit lui Kovesi o functie in Ministerul Public.

„Mie mi se pare ca, in legatura cu Augustin Lazar, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi intr-o functie la Parchetul General este un gest de aroganta, de sfidare. Adica ea e revocata pentru niste motive foarte serioase, printre care decizii CCR, plus alte motive prezentate in cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader si tu o numesti in alta functie.

Procurorul Lazar de multa vreme are apetenta pentru politica. Are discursuri politice, ne atrage atentia ce trebuie sa facem. Asta ca sa vedem ca nu-si cunoaste bine statutul si atributiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale si nu am vazut in alte tari astfel de gesturi prin care sa interfereze in latura politica. Nu intelege ce inseamna statul de drept intr-o tara democratica, probabil ca il vede ca in comunism”, a declarat, joi, Tariceanu la Antena 3.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: