Lazar, prima reactie fata de ordonanta pe justitie. Procurorul general le taie bucuria infractorilor din PSD

news

Procurorul general, Augustin Lazar, a avut, marti, un prim comentariu legat de scandaloasa ordonanta pe justitie data de Guvernul Dancila. El spune ca va identifica „solutii” pentru a evita anihilarea DNA.

”Aceasta OUG a creat foarte multe probleme functionale pentru parchete, in special pentru DNA, inclusiv suspiciuni de neconstitutionalitate, care sunt in curs de analiza. Solutiile vor fi identificate in perioada urmatoare”, a declarat pentru G4Media.ro procurorul general, Augustin Lazar.

O prevedere strecurata in ordonanta de urgenta pe justitie, care a fost publicata astazi in Monitorul Oficial, poate inchide pur si simplu activitatea DNA.

Ordonanta prevede ca procurorii DNA trebuie raman in functie doar daca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, una dintre noile legi ale justitie. Un paragraf din aceasta lege prevede ca procurorii DNA trebuie sa fi dat un examen in fata Sectiei pentru procurori din CSM. Niciunul dintre cei 140 de procurori ai DNA nu indeplineste aceasta conditie.

„Articolul VIII: Procurorii care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, isi desfasoara activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete, raman in functie in cadrul acestora, numai daca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, este unul dintre articolele din ordonanta care a fost publicata in Monitorul Oficial.

Acest articol trebuie corelat cu alta prevedere din ordonanta intrata in vigoare, aceea de a fi sustinut un concurs in fata Sectiei de procurori din cadrul CSM. Lucru pe care nu l-a facut niciunul dintre procurorii care activeaza la DNA, deoarece nu prevedea nicio procedura asa ceva pana acum.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: