Le Figaro anunta ca Iohannis merge azi la Kiev. Scholz, Macron si Draghi au calatorit impreuna cu trenul catre capitala Ucrainei

externe

Presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz si premierul italian Mario Draghi s-au urcat impreuna la bordul unui tren special cu destinatia Kiev, relateaza media italiene si germane, citate de AFP si Reuters.  Le Figaro a anuntat si ca acestora ar urma sa lise alature si presedintele Klaus Iohannis.

Cei trei lideri s-au urcat la bordul acestui tren special in Polonia si sunt asteptati joi dimineata la Kiev, capitala Ucrainei, au transmis postul german de televiziune ZDF si cotidianul italian La Repubblica, care a publicat o fotografie cu cei trei lideri in tren.

Macron, Scholz si Draghi s-au reunit ‘in timpul noptii’ la Rzeszow, oras din sud-estul Poloniei care dispune de un aeroport international, dupa care si-au continuat drumul spre Kiev, precizeaza ZDF.

La Kiev, ei ar urma sa transmita sprijinul Europei fata de Ucraina impotriva Rusiei, dupa un ajutor de un miliard de dolari anuntat de SUA.

Organizarea vizitei celor trei lideri europeni a durat mai multe saptamani, ei incercand sa contracareze criticile din Ucraina in legatura cu raspunsul lor la razboiul declansat de Rusia la 24 februarie.

Kievul a criticat Franta, Germania si, intr-o masura mai mica, Italia pentru o presupusa lentoare in acordarea de sprijin, acuzandu-le de intarzieri in livrarea de arme si ca pun propria prosperitate inaintea libertatii si securitatii Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: