Legea amnistiei si gratierii. Iordache si Nicolicea fierb de nervi: „De ce ar trebui sa comentez?/ Nu inteleg multe lucruri”

politica

Principalii artizani ai modificarii legilor justitiei, Eugen Nicolicea si Florin Iordache, comenteaza acru decizia liderilor Coalitiei PSD-ALDE de a respinge in Parlament proiectul de lege privind amnistia si gratierea.

„Nu comentez. De ce ar trebui sa comentez?”, a declarat Florin Iordache, ministrul Justitiei din perioada in care s-a elaborat la Guvern proiectul de lege, pentru site-ul pesedist stiripesurse.ro. Intrebat de ce nu comenteaza tinand cont ca este un proiect la care a lucrat, el a zis: „Tocmai de asta nu comentez”. Iordache a adaugat ca nu stie de ce a decis coalitia respingerea legii gratierii.

„Ce comentariu sa am, altul decat ca decizia coalitiei se aplica? Din moment ce coalitia a stabilit acest lucru, inseamna ca respingerea este oportuna”, a zis Eugen Nicolicea. Intrebat care este punctul sau de vedere, acesta a raspuns: „M-ati auzit vreodata pe mine sa am un punct de vedere divergent fata de deciziile conducerii partidului odata ce s-au luat? Sunt un membru disciplinat de partid”.

„Nu sunt la curent. Sunt plecat”, a zis presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Nicusor Halici. El a adaugat ca nu intelege unele lucruri, fara alte comentarii. „Nu inteleg multe lucruri, cum sunt convins ca multi nu intelegem, dar asta e viata”.

Si Codrin Stefanescu a a afirmat ca „e cumplit” daca liderii coalitiei uita de abuzurile si ticalosiile petrecute in ultimii ani in justitie.

„ Nici eu nu inteleg de ce coalitia de guvernare PSD-ALDE a stabilit sa respinga proiectul gratierii aflat la Camera Deputatilor. Am inteles ca multi alti colegi nu inteleg dar se abtin de la comentarii. Uita conducerea Coalitiei de toate abuzurile si ticalosiile petrecute in ultimii ani? De toate umilintele si suferintele prin care au trecut mii de oameni nevinovati? De hartuirea celor din administratie, a doctorilor, profesorilor, oamenilor de afaceri romani? E cumplit daca se uita asta. Eu, unul, nu uit! ”, a scris Codrin Stefanescu, pe Facebook.

Proiectul legii gratierii a fost depus de Guvernul Sorin Grindeanu si a fost inregistrata la Senat pe 31 ianuarie 2017. Pe 8 mai 2017, legea a trecut tacit de Senat.

Coalitia PSD-ALDE a decis miercuri sa respinga in Parlament proiectul de lege privind amnistia si gratierea.

„Astazi a avut loc o noua sedinta a coalitiei de guvernare PSD-ALDE, o discutie care a vizat atat componenta politica a aliantei, cat si pe cea guvernamentala. In cadrul discutiei de astazi, am abordat tema functiilor vacante in guvern, precum si sesiunea parlamentara extraordinara, in cadrul careia vom respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. In saptamana care urmeaza, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de masuri care privesc actul de guvernare asumat si agenda publica”, a transmis PSD, miercuri, dupa intrevederea Vioricai Dancila cu Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: