externe

Legiunea internationala. Un ofiter de politie din Chicago a demisionat si a venit in Ucraina sa lupte: „Oamenii de aici isi apara orasele si locurile de munca”

Un ofiter de politie din Chicago, care este si veteran al armatei americane, a demisionat din cadrul departamentului de politie pentru a se alatura unui grup de luptatori voluntari americani in Ucraina.

Harrison Jozefowicz,  fost ofiter de politie din Chicago, si-a prezentat demisia de la Departamentul de Politie din Chicago dupa ce Rusia a invadat Ucraina, pentru a putea fi voluntar in cadrul „Task Force Yankee: Ucraina”, a relatat postul TV WGN, citat The Police Tribune..

Jozefowicz a fost membru al fortelor de politie din Chicago timp de trei ani, dar inainte de asta, el a efectuat o misiune in Afganistan, pe cand era in armata.

„Acest lucru nu ar trebui sa i se intample nimanui si stiu ca exista o multime de oameni care gandesc la fel ca mine aici, alaturi de mine, care simt acelasi lucru”, a explicat el pentru WGN. „Acest razboi dureaza doar de doua saptamani, de cand Rusia a intrat oficial in Ucraina, si este pur si simplu fenomenal sa vezi toti acesti oameni care se strang impreuna si fac ce trebuie facut”.

Fostul ofiter de politie a spus ca a ajutat la instruirea civililor si a altor voluntari.

„Este suprarealist cand vezi asta”, a spus Jozefowicz. „Tocmai am avut o zi de antrenament cu Legiunea georgiana. Ei sunt complet voluntari, la fel ca noi, si sunt aici din 2014”.

De asemenea, ei ofera sprijin comunitatii locale.

„In apropiere a avut loc un atentat cu bomba care a ucis noua persoane si a ranit alte aproximativ 60 de persoane, asa ca am trimis cativa medici pentru a merge sa ajute la spital cu asta”, a spus Jozefowicz.

El a descris haosul din Ucraina si curajul oamenilor.

„Acesti oameni sunt pur si simplu uimitori. Sunt aici si isi apara orasele si mijloacele de trai, afacerile si familiile lor. Pur si simplu te face sa vrei sa continui”, a spus americanul.

Jozefowicz a spus ca a facut aceasta calatorie periculoasa in Ucraina dupa ce a vazut modul in care SUA s-au retras din Afganistan, a relatat WGN.

El a mentionat ca familia sa i-a sustinut decizia, desi nu a inteles dorinta sa de a se oferi voluntar pentru o misiune atat de periculoasa intr-o tara straina.

„Ei ma sustin, familia mea, ma sprijina”, a spus Jozefowicz. „Ei nu inteleg pe deplin, deoarece este vorba de un voluntariat 100%, dar vad ce fac”.

El a mai spus ca scopul sau final este sa vada pacea in Ucraina: „Am crezut ca nu voi mai vedea niciodata acest tip de razboi conventional. Dar iata-ne aici”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago