Lia Olguta Vasilescu da sentinta in locul judecatorilor in procesul lui Dragnea: „E clar ca este un proces politic. Trebuie sa mearga spre o achitare”

politica

Lia Olguta Vasilescu, a vorbit, marti, despre procesul lui Liviu Dragnea in care procurorii DNA au cerut 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru liderul PSD, ministrul Muncii precizand ca, din punctul ei de vedere, instanta ar trebui sa dispuna achitarea lui presedintelui Camerei Deputatilor.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se mearga spre o achitare pentru Liviu Dragnea. (…) E clar ca este un proces politic in cazul lui Liviu Dragnea si eu sper din toata inima ca instanta sa vada acest lucru”, a spus Lia Olguta Vasilescu la TVR, citata de Mediafax.

DNA a cerut, la termenul de marti, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea si pentru celelalte persoane cercetate in dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului in cazul liderului PSD

„Solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii. (..) Solicitam pedeapsa inchisorii cu executare in regim privativ de liberare”, a spus procurorul de sedinta.

In ceea ce ii priveste pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu si un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals.

Liviu Dragnea a declarat, marti, la iesirea de la instanta suprema, intrebat ce parere are despre pedeapsa ceruta de DNA in cazul sau, respectiv pana la 7 ani si 6 luni de inchisoare, ca, pentru el, procurorii anticoruptie vor inchisoare pe viata.

„DNA, pentru mine, vrea (inchisoare – n.red.) pe viata. Pentru mine si pentru alti oameni politici, vrea pe viata. Se doreste in continuare sa se continue cu aceasta serie de abuzuri, cu aceasta justitie cu probe contrafacute, cu amenintari si cu inscenari, dar sa nu fim foarte incruntati, pana la urma, instanta decide. Eu nu vreau sa influentez justitia. Niciodata nu mi-am permis sa imi dau cu parerea pe ce va face instanta, dar toate afirmatiile, toate acuzatiile, toate protestele au un singur scop: sa incerce sa influenteze decizia instantei”, a declarat Liviu Dragnea, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: