Lia Olguta Vasilescu, reactie nervoasa cand a fost intrebata daca semneaza pentru „Fara penali in functii publice”

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a reactionat foarte iritata cand mai multi membri ai USR au abordat-o, intreband-o daca vrea sa semneze pentru initiativa „Fara penali in functii publice”.

„Lia Olguta Vasilescu a fost intrebata astazi de colegii mei din USR daca doreste sa semneze pentru initiativa #farapenali. Asa cum era de asteptat, reprezentanta sistemului corupt si incompetent, membra intr-un Guvern condus de marioneta penalului Liviu Dragnea, a refuzat sa semneze.

Daca ea a refuzat, o poti face tu. #farapenali #FortaOamenilorObisnuiti”, a scris deputatul USR Claudiu Prisnel pe Facebook.

Dupa cum se vede din imagine, Olguta Vasilescu a reactionat furioasa la propunerea celor din USR.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat.

Pentru ca proiectul de lege sa ajunga in Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers dificil prin intermediul filialelor sale teritoriale.

In acest sens, se doreste ca articolul 37 din Constitutie, care reglementeaza dreptul de a fi ales, sa fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, avand urmatorul continut: “Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii.”

Textul propus instituie o interdictie temporara, ce ar urma sa inceteze odata cu intervenirea reabilitarii, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminarii infractiunii, adica situatiile care, potrivit legislatiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecintelor rezultate din condamnare. Aceasta temporizare a fost absolut necesara pentru ca propunerea legislativa sa respecte intru totul Declaratia Universala a Drepturilor Omului, tratatele internationale la care Romania este parte, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si recomandarile Comisiei de la Venetia, care nu permit interzicerea permanenta a dreptului de a fi ales.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: