news

Liberalul Catalin Boboc si-a dat demisia din partid in urma acuzatiilor de furt de curent

Fostul secretar de stat Catalin Boboc si-a anuntat, astazi, demisia din PNL, aratand ca acesta este „cel mai decent gest politic” pe care il poate face astfel incat imaginea partidului sa nu fie afectata de acuzatiile care i-au fost aduse, potrivit Agerpres.

„Pentru a nu politiza o situatie personala care va fi lamurita, si pentru a nu crea in vreun fel presiune, am decis sa imi dau demisia din functia de membru al Partidului National Liberal. Consider ca este cel mai decent gest politic pe care il pot face astfel incat imaginea partidului sa nu fie afectata de acuzatiile care mi-au fost aduse”, a scris Boboc pe Facebook.

El a afirmat ca va face toate demersurile pentru a-si demonstra nevinovatia.
„Varianta autosuspendarii nu exista intr-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura solutie, pana la clarificarea situatiei. Voi reveni cu toate explicatiile si documentele necesare dupa ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovatia. Am fost si sunt un om de partid, le multumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 si pana acum. Ii asigur de buna mea credinta si cred ca ne vom reauzi”, a adaugat acesta.

IN presa au aparut informatii potrivit carora Catalin Boboc si-ar fi bransat ilegal la reteaua de energie electrica locuinta din Braila, precizand ca imobilul la care se face referire, cel din strada Dianei nr. 45, apartine mamei sale si ca este bransat legal la curent, in acest sens facand public si contractul incheiat cu Electrica.

„Acuzatiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! La imobilul de pe strada mentionata, la care locuieste mama mea, am documente care pot dovedi asta si pe care le si atasez. Mai exact, iata avizul tehnic de racordare la reteaua de energie electrica. Altceva nu am ce comenta!”, a scris Catalin Boboc, marti dupa-amiaza, pe contul sau de Facebook, unde a postat si o copie a documentului indicat si emis de Electrica Muntenia Nord.

Potrivit informatiilor furnizate presei de IPJ Braila, un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord – Sucursala Braila a sesizat, luni, ofiterul de serviciu al Politiei Municipiului Braila cu privire la faptul ca in urma unor verificari efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor bransat ilegal, aflat sub tensiune.

„Politistii s-au deplasat la fata locului, iar la adresa indicata nu au fost identificate persoane, in continuare efectuandu-se cercetari in vederea identificarii proprietarilor imobilului si stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt. In cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt si executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare, conform Legii 123/2012 a energiei electrice si gazelor naturale”, au precizat reprezentantii IPJ Braila.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

8 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

8 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

8 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

8 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

8 ore ago