Lider USRPLUS acuza: „Citu s-a inconjurat de o junta militara. Oamenii nu au votat ca statul sa fie condus militarizat”

politica

Coordonatorul regional PLUS Nord Est, Liviu Iolu, are o noua reactie dura la adresa lui Florin Citu, pe care il acuza ca a ajuns o marioneta a sistemului militarizat. „Oamenii nu au votat ca statul sa fie condus militarizat ci de alti civili care raspund politic daca gresesc”, arata Iolu.

„Florin Citu e exemplul perfect de politician slab impachetat in epoleti de militari si servicii care a ajuns sa se creada general.

Din ce stim doar din date publice, s-a inconjurat de:

🪖 12 membri ai Grupului de comunicare strategica pe pandemie sunt ofiteri

🪖 Coordoneaza – adica aproba niste decizii – ale unui grup complet militarizat condus de colonelul Gheorghita care se ocupa de vaccinare.

🪖 E teleghidat si imbrobodit zilnic de ‘comandantul actiunii’ pandemice Arafat – de la Ministerul de Interne – responsabil atat pentru haosul de la Foisor cat si pentru TIRul defect de la Victor Babes.

🪖 A fortat aprobarea in guvern, in ciuda opozitiei ministrilor USR PLUS, a infiintarii centrelor speciale inchise pentru ofiterime si rudele acestora

In armata exista conceptul de ‘victime colaterale’.

Daca un epidemiolog, secretar de stat la Sanatate, minister care fix cu reglementarea se ocupa, a emis un ordin pentru a salva oameni de la moarte in aceasta pandemie – pentru ca pentru medici acesta este un juramant – militarii ‘generalului’ inchipuit Citu au decis ca nu e bun si ca cetatenii pot deveni victime colaterale.

Oamenii nu au votat ca statul sa fie condus militarizat ci de alti civili care raspund politic daca gresesc.

Citu nu poate continua, ca doar nu da o lovitura de stat cu junta asta militara din jurul lui. El raspunde politic intr-o coalitie formata din partide care au primit, democratic, voturile cetatenilor”, a scris Iolu pe Facebook.

Ministrii USRPLUS vor boicota sedinta de guvern de joi, anunta surse politice citate de televiziunile de stiri. USRPLUS a anuntat miercuri ca nu mai are incredere in Florin Citu, solicitand schimbarea premierului.

„Maine vom avea sedinta de Guvern pentru ca sunt mai multe acte normative importante pentru toti romanii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sanatatii, altele acte normative care nu suporta amanare”, a anuntat Florin Citu miercuri seara la Palatul Victoria.

Insa ministrii USRPLUS nu vor participa. Iata care este lista ministrilor USRPLUS:

Stelian Ion (Justitie)
Claudiu Nasui (Economie)
Catalin Drula (Transporturi)
Cristian Ghinea (Investitii si Proiecte Europene)
Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare, Digitalizare)

Presedintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coalitiei guvernamentale la Cotroceni in contextul crizei politice create de demiterea lui Vlad Voiculescu. Intalnirea va avea loc joi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: