Liderii PNL, bombardati cu suluri de hartie igienica: ”Sa va fie rusine, v-ati batut joc de voturile oamenilor” – Video

politica

Masinile in care se aflau lideri PNL au fost bombardate cu suluri de hartie igienica la intrarea la Vila Lac. Liderii PNL discuta daca accepta sa faca alianta cu PSD la guvernare.

”Sa va fie rusine, v-ati batut joc de voturile oamenilor”, au strigat protestatarii. Pe sulurile de hartie igienica este scris „Votanti PNL”. Aproape de intrarea in curtea vilei a fost postat si un banner urias pe care este scris „Tradatorilor”.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a sustinut ca „PSD are specialisti, are oameni care au mai fost ministri, are oameni care stiu sa conduca”.

„Cu PSD castigam faptul ca am avea o majoritate stabila, o majoritate care nu va sta intr-un vot, doua sau trei, nu inseamna sa faci negocieri ca in partea cealalta, cu grupuri, grupulete, si sa fii la mana unor grupuri si grupulete. Inseamna ca daca ai discutat un proiect si ai PNRR, si discuti variantele de implementare si ce trebuie sa faci, lucrurile pot sa mearga inainte si pot sa mearga bine pentru ca ai majoritatea parlamentara.

Distinct de treaba asta, PSD are specialisti, are oameni care au mai fost ministri, are oameni care stiu sa conduca si are oameni cu care de principiu, din cum se vad lucrurile, ai putea sa incropesti o coalitie care sa isi atinga obiectivele stabilite”, a declarat Fenechiu la B1 TV.

Fenechiu a admis ca prin alianta cu PSD, PNL va pierde electoratul anti-PSD.

„Pierzi faptul ca toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD si pe atacarea PSD. Sa nu uitam ca PSD era pentru multi dintre colegii mei „ciuma rosie”, era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, si, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. Astea sunt la o prima vedere. Daca se va opta pentru o asemenea solutie, eu n-am de unde sa stiu, probabil ca regula si comandamentul major va fi acela ca sa faci un Guvern stabil”, a spus Daniel Fenechiu.

„Repet, cu riscul de a fi plictisitor si enervant, in Partidul National Liberal singura decizie luata a fost mandatarea echipei de negociere – condusa de Florin Citu, din care fac parte cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general – sa aiba o discutie atat cu USR, cat si cu PSD pe marginea viitoarei constructii politice. Au avut loc discutiile, si eu vad lucrurile intr-o directie, dar pana in momentul in care cei sase delegati ai Partidului National Liberal nu vin in fata Biroului Politic National sa prezinte argumentele propunerii cu care vin, eu cred ca este prematur sa discutam despre faptul ca lucrurile au luat-o intr-o directie sau alta”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Consiliul Politic National al PSD a decis inceperea negocierilor cu PNL, UDMR si minoritati pentru alcatuirea unui guvern, a anuntat, luni, prim-vicepresedintele social-democrat Sorin Grindeanu.

„In urma cu cateva minute s-a incheiat Consiliul Politic National al PSD si am luat urmatoarea decizie, in unanimitate: PSD va incepe negocierile cu PNL, UDMR si minoritati. De asemenea, vor fi patru echipe de negociere, o echipa la nivel politic din care va face parte presedintele partidului, cei doi prim-vicepresedinti, presedintele Consiliului National, secretarul general al partidului si vicepresedintele Mihai Tudose, o echipa care va lucra pe un acord politic, coordonata de secretarul general al PSD, Paul Stanescu, o echipa care va lucra pe programul de guvernare, coordonata de mine, si o echipa pentru revizuirea Constitutiei, coordonata de senatorul PSD Robert Cazanciuc”, a afirmat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa, la sediul PSD.

El a adaugat ca PSD este deschis sa negocieze „pentru urgenta rezolvare a problemelor romanilor”, iar in sedinta CPN toate discutiile s-au concentrat pe prioritatile de guvernare si nu au fost discutii despre functiile politice.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: