Liderii Uniunii Europene cer „pauze” in razboiul dintre Israel si Hamas si infiintarea de „coridoare umanitare” in Gaza

externe

aderare, UE, romani, dezavantaje, sondaj

Liderii europeni, reuniti in cadrul unui summit la Bruxelles, si-au exprimat joi „ingrijorarea” cu privire la deteriorarea situatiei umanitare in Gaza si au cerut stabilirea de „coridoare umanitare” si „pauze” pentru a raspunde nevoilor umanitare, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Consiliul European isi exprima cea mai profunda ingrijorare cu privire la deteriorarea situatiei umanitare din Gaza si solicita accesul umanitar continuu, rapid, sigur si nestingherit (…) pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie prin toate mijloacele necesare, inclusiv prin coridoare si pauze pentru nevoi umanitare”, indica textul, fara a detalia sensul exact al acestor „pauze”.

Intr-o declaratie in 19 puncte, adoptata dupa cinci ore de discutii, Cei 27 subliniaza, de asemenea, ca UE este in favoarea organizarii unei „conferinte internationale de pace” care sa aiba loc „in curand”.

Cei 27 reafirma, de asemenea, „dreptul Israelului de a se apara in conformitate cu dreptul umanitar si international”. Ei isi reitereaza apelul catre Hamas pentru „eliberarea imediata a tuturor ostaticilor”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: