Liderii USR si PLUS au iesit in strada, fara teama, printre oameni. Dragnea a ramas ascuns in baie – Video

politica

Reprezentantii USR-PLUS au lansat, luni, campania de strangere de semnaturi pentru alegerile europarlamentare. Dan Barna si Dacian Ciolos s-au aflat in Piata Universitatii, unde au vorbit cu zeci de oameni.

Presedintele USR, Dan Barna, a spus ca aceasta alianta are cea mai buna lista de europarlamentari pe care a avut-o vreodata Romania, iar alegatorii nu mai trebuie sa aleaga raul cel mai mic, ci niste oameni competenti si profesionisti. La randul sau, liderul PLUS, Dacian Ciolos, a explicat ca exista oameni care isi pot asuma guvernarea si de maine daca este nevoie, capabili sa recastige demnitatea Romaniei la nivel european.

Dan Barna a declarat, luni, dupa lansarea campaniei de strangere de semnaturi pentru alegerile europarlamentare, ca alianta isi propune sa adune peste 300.000 de semnaturi.

“Cinci saptamani avem pentru a strange peste 300.000 de semnaturi. Alianta USR – PLUS construieste alternativa care in 2020 va duce aceasta alianta, acesti oameni la guvernarea Romaniei la normalitate si spre Europa, drumul pe care in aceste zile, din pacate, l-am pierdut. Este cea mai buna lista de europarlamentari pe care Romania a avut-o de cand sunt alegeri pentru Parlamentul European si suntem mandri sa spunem asta. Avem un premier, trei fosti ministri, trei fosti ministri competenti, nu cum avem in actuala guvernare si din aceasta perspectiva, de data asta Romania chiar are ocazia sa nu mai aleaga raul cel mai mic sau raul un pic mai mic pentru a evita un rau mai mare si de data asta consider ca avem ocazia sa votam niste bine de care Romania chiar are nevoie, niste normalitate, niste oameni competenti si niste profesionisti. Vrem sa trimitem la Bruxelles oameni de care sa fim mandri si nu oameni care sa ne faca permanent la doua, trei saptamani de ras sau cum se spune la mine la Sibiu de minunea lumii”, a afirmat Barna, citat de news.ro.

La randul sau, liderul PLUS, Dacian Ciolos, a spus ca romanii vor vedea ca exista o alternativa politica in tara noastra si ca exista o oferta de oameni competenti, capabili sa isi asume guvernarea chiar si maine daca este nevoie.

“Incepem astazi un drum care se va sfarsi cu o majoritate parlamentara in 2020. Tot ce se va intampla de astazi incolo pana la sfarsitul anului 2020 e parte a unui proces integrat prin care o sa demonstram romanilor ca exista o adevarata alternativa politica in Romania, ca exista o oferta politica de oameni tineri, de oameni competenti de oameni care sunt capabil sa isi asume guvernarea maine daca e nevoie pentru ca stiu ce au de facut si vom incepe acest lucru cu recastigarea demnitatii Romaniei la nivel european, o demnitate care din pacate e facuta franjuri de guvernare actuala, de oameni care prin ceea ce fac dovedesc ca de fapt vor sa indeparteze Romania de Uniunea Europeana si nu sa o consolideze in Uniunea Europeana. Avem tot ce ne trebuie in Romania ca sa dovedim ca Romania poate sa fie una din primele 10 tari din Uniunea Europeana si din punct de vedere economic si al influentei politice acolo”, a precizat Dacian Ciolos.

In 2 februarie, fostul premier Dacian Ciolos a anuntat ca ”s-a nascut principala forta de opozitie: Alianta 2020 USR-PLUS“.

Alegerile europarlamentare au loc in 26 mai.

Mai mult despre: ,

Comentarii: