Categories: externe

Liderul ISIS, mesaj inspaimantator dupa un an de tacere. In care TARI „sangele necredinciosilor va curge precum raurile”

Liderul gruparii Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, le-a cerut trupelor jihadiste, intr-un mesaj audio, sa reziste ofensivei armatei irakiene la Mosul, oras unde in 2014 liderul jihadist a proclamat un „califat”. Este prima data cand se aude vocea liderului ISIS dupa atacul asupra sa din mai 2015.

„Sa va pastrati pamantul este de o mie de ori mai usor decat sa va retrageti in rusine”, a spus Al-Baghdadi, citat de The Independent.

El le-a cerut jihadistilor sa lupte cu „inamicii lui Allah”, iar atacatorii sinucigasi sunt indemnati sa „transforme noptile necredinciosilor in zi, sa faca ravagii in tarile necredinciosilor si sangele acestora sa curga precum raurile”. Tarile vizate sunt cele din Europa Occidentala si SUA, care sustin operatiunile contra ISIS din Irak.

Mesajul, intitulat ‘Ceea ce ne-au promis Allah si mesagerul sau’, a fost difuzat de Al-Furqan, un canal media afiliat jihadistilor.

In mesaj, jihadistii SI sunt indemnati sa atace Turcia, tara care dispune de trupe stationate la o baza din apropiere de Mosul si care doreste sa aiba un rol in ofensiva asupra orasului.

De asemenea, Abu Bakr al-Baghdadi face un apel la jihadistii care nu pot ajunge in Siria sau Irak sa se indrepte spre Libia.

Mosul, al doilea oras din Irak ca marime, este principalul bastion al SI in aceasta tara.

Armata irakiana a anuntat marti ca fortele sale au intrat in Mosul, dupa aproximativ doua saptamani de la inceputul ofensivei impotriva organizatiei jihadiste Stat Islamic, care detine controlul asupra orasului din 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

36 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago