Liderul PNL, despre decizia lui Iohannis de revocare a lui Kovesi: „Altfel, exista risc de tulburari sociale, care sa separe societatea”

politica

Liderul PNL, Ludovic Orban, a sustinut luni ca decizia presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA a fost o actiune analizata, afirmand ca Iohannis a ales interesul Romaniei in defavoarea interesului personal. Orban a mai spus ca, daca nu ar fi revocat-o pe Kovesi, risca sa produc evenimente care sa „creeze tulburari sociale”.

“PNL a luat act de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a pune in practica decizia CCR. Suntem convinsi ca in spatele acestei decizii presedintele a analizat situatia si a avut motive puternice pentru a lua aceasta decizie. Din punctul nostru de vedere, presedintele a ales intre interesul personal si interesul Romaniei, a ales interesul Romaniei, pentru ca in cazul in care nu ar fi pus in practica decizia CCR, Romania putea fi expusa riscului declansarii unor evenimente care sa creeze tulburari sociale, care sa separe societatea (…)”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai sustinut ca presedintele a fost, este si va fi un luptator impotriva coruptiei, iar PNL va lupta in continuare cu “clanul Dragnea”.

“Klaus Iohannis a fost, este si va fi un sustinator al luptei impotriva coruptiei, al independentei justitiei, al democratiei, al traiectoriei euroatlantice a Romaniei si a sustinerii drepturilor si libertatilor fundamentela ale cetatenilor romani corecti, cinstiti, onesti, care respecta legea. (…) PNL va continua lupta cu clanul Dragnea, cu majoritatea guvernamentala actuala, care vrea sa ingroape Romania. (…) PNL se va bate pentru mentinerea ferma a Romaniei in familia natiunilor dezvoltate, va milita ferm pentru mentinerea angajamentelor nostre ca stat al UE, NATO si pentru punerea in pratica a Parteneriatului Strategic cu SUA”, a adaugat liderul PNL.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: