Liderul rezistentei din Cecenia se alatura luptatorilor din Ucraina: „Vom lupta impotriva Rusiei pana la sfarsit”

externe

Liderul rezistentei anti-Rusia din Cecenia, Adam Osmayev, a anuntat ca se alatura ucrainenilor in lupta impotriva invadatorilor rusi. Osmayev conduce Batalionul Djohar Dudaev.

Cecenii din Batalionul Djohar Dudaev au declarat ca vor lupta impotriva Rusiei si a lui Kadirov de partea Ucrainei pana la sfarsit”, se anunta pe un cont de Twitter al rezistentei din Ucraina.

Adam Osmayev s-a nascut in Cecenia-Ingush, Uniunea Sovietica.

Osmayev, care provine dintr-o familie bogata din Cecenia, a studiat afaceri la Universitatea Buckingham.

In 2012, oficialii rusi au declarat ca Osmayev este suspectat ca facea parte dintr-un complot al islamistilor pentru a-l ucide pe Putin, scrie BBC.

Presa rusa a relatat la acea vreme ca complotistii planuiau sa planteze mine pe bulevardul Kutuzovsky din Moscova, folosit zilnic de Putin.

Ulterior, Rusia a cerut Ucrainei sa il predea pe Osmayev, dar autoritatile de la Kiev au refuzat sa faca acest lucru, spunand ca doresc sa astepte pana cand Curtea Europeana a Drepturilor Omului va examina apelul sau impotriva extradarii. El a fost eliberat dupa doi ani si jumatate de detentie intr-o inchisoare ucraineana.

La 31 octombrie 2017, in timp ce Osmayev si sotia sa se intorceau la casa lor din afara Kievului, barbati inarmati cu pusti de asalt AK-47 au deschis focul asupra masinii lor, ranindu-l pe Osmayev si ucigandu-i sotia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: