Lista cu viitorii comisari europeni. Dancila a reusit din nou sa umileasca Romania, suntem singura tara din UE ale carei propuneri au fost respinse

politica

Rovana Plumb si Dan Nica au fost respinsi pentru postul de comisar european,  anunta corespondentul RFI Romania la Bruxelles. Ea precizeaza ca Romania va primi portofoliul transporturilor in Comisia Europeana. Till Hoppe, corespondentul Handelsblatt la Bruxelles, prezinta o lista cu viitorii comisari europeni, Romania este singura care nu are un nume in dreptul ei.

„Pe lista Ursulei von der Leyen, Romania a primit portofoliul de la Transporturi, dar niciuna dintre propunerile de candidati nu a fost acceptata”, scrie Mihaela Gherghisan Naum pe Twitter.

Informatia este confirmata si de Till Hoppe, corespondentul Handelsblatt la Bruxelles, care prezinta lista cu viitorii comisari europeni. In dreptul Romaniei nu a fost trecut niciun nume.

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen , a anuntat ca va prezenta componenta Comisiei Europene la inceputul saptamanii viitoare, pe 10 septembrie.

Premierul Viorica Dancila afirma, in urma cu o saptamana, ca nu a primit de la Bruxelles vreun refuz cu privire la cele doua propuneri. “Nu au primit niciun refuz. Astazi au fost la Bruxelles atat Rovana Plumb, cat si Dan Nica”, spunea Viorica Dancila la finalul CExN al PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: