Lista membrilor CNA care protejeaza Antena 3. Atacurile violente ale postului la adresa „sorosistilor” au scapat fara amenda

news

Membrii CNA au dezbatut, marti, emisiunile de la Antena 3 in care mai multe ONG-uri au fost atacate violent pentru ca sustin protestele, spunandu-se ca sunt „sorosiste”. Propunerile de amendare a postului nu au trecut, fiind respinse de catre cinci membri ai CNA.

Membrii CNA au vizionat peste doua ore de inregistrari, fragmente din cinci editii Sinteza zilei, din octombrie 2017, in care au fost atacate ONG-uri precum Funcky Citizens, Expert Forum sau ActiveWatch despre care s-a spus ca sunt finantate de George Soros. La final au existat doua propuneri de sanctionare a postului Antena 3:  100.000 de lei (Dorina Rusu), respectiv 20.000 de lei (Florin Gabrea).

Propunerea de 100.000 de lei a avut un singur vot, cel al Dorinei Rusu, in timp ce pentru cea de 20.000 de lei au fost doua voturi: Florin Gabrea si Gabriel Tufeanu.

Ceilalti membri prezenti n-au votat pentru niciuna dintre amenzi: este vorba despre Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea, precizeaza Pagina de Media.

Pentru ca o sanctiune sa treaca, este nevoie de cel putin sase voturi.

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3, a declarat ca atacurile au reprezentat o „ancheta jurnalistica”.

„Este o ancheta jurnalistica care are la baza niste documente pe care eu le am aici, care preia mult din presa internationala. Acest context in care a fost prezentat tot subiectul este unul macro si cu incidente in toata lumea asta.

In baza afirmatiilor care au fost facute au existat documente, articole din presa internatinala, acest raport CEE Trust, documentare Arte. Putem sa ramanem in globul de sticla si sa spunem ca astia de la Antena 3 sunt cum sunt sau putem acceptam ca intr-o presa diversa si libera pot fi abordate tot felul de subiecte, pot fi facute anchete jurnalistice de amploare cu conotatii si cu implicatii in intreaga lume. Niste dezvaluiri care au fost probate cu documente, cu articole din presa internationala. Totul s-a pus intr-un context macro”, a spus Ionescu.

Dorina Rusu a pus insa lucrurile la punct.

„Acesta nu este o ancheta asa cum sustineti dumneavoastra. Sunt niste articole luate de ici si acolo puse una langa alta pentru a da impresia ca e ceva in neregul in felul in care niste organizatii neguvernamentale din Romania sunt finantate. Soros si intentiile lui sunt prezentate in asa fel incat sa rezulte ca tot ce face aceste ONG-uri sa fie intr-un context negativ.

S-a spus de multe ori in emisiune ca toate proiectele generate de aceste ONG-uri sunt de propaganda si nu fac decat sa alimenteze, inclusiv filmele cele de la Arte, si sa justifice actiunile, de a alimenta imaginea de Romanie corupta.

Mi se pare ca de fapt, toate aste emisiuni (editii Sinteza zilei – n.r.) sunt de propaganda. Si mi se pare ca este o propaganda de tip ceausist. Daca se spune despre Romania ca este corupta inseamna ca se vorbeste de rau despre Romania. De ce s-ar vorbi, intr-o emisiune, de atatea ori despre Codru Vrabie (reprezentant al unui ONG local – n.r.)? Conduce o organizatie si deruleaza niste proiecte. Era si el unul dintre cei care participau la proiectele acelea”, a subliniat Dorina Rusu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: