politica

Lista USR PLUS pentru Senat a fost respinsa de BEJ Bistrita-Nasaud. USR PLUS a fost ultimul partid care a depus listele de candidati

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Bistrita-Nasaud a respins lista de candidati ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, potrivit prevederilor din Legea 208/2015, toti cei patru candidati propusi fiind barbati.

USR-PLUS a fost ultimul partid care a depus listele de candidati pentru alegerile parlamentare, aproape de expirarea termenului legal, care a fost 22 octombrie, ora 24,00.

BEJ Bistrita-Nasaud a admis candidaturile USR-PLUS pentru Camera Deputatilor, dar a respins lista pentru Senat, aceasta din urma decizie fiind luata cu sase voturi pentru respingere si cinci pentru admitere.

Decizia privind respingerea listei poate fi contestata in termen de 48 de ore, la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Probleme legate de asigurarea reprezentarii ambelor sexe pe lista pentru Senat a avut si Partidul Verde, care in 21 octombrie a depus o lista cu doua propuneri, in ambele cazuri fiind vorba despre barbati.

Deoarece lista a fost respinsa de BEJ, Partidul Verde a venit a doua zi, in 22 octombrie, cu una noua pe care au inclus si o femeie.

Aceasta din urma lista a fost admisa in parte de membrii BEJ Bistrita-Nasaud, fiind respinsa tocmai candidatura feminina, pe motiv ca persoana nu are varsta minima legala, de 33 ani, pentru a putea candida pentru o functie in Senatul Romaniei.

Si lista Aliantei Renasterea Nationala, care a propus un singur candidat pentru Camera Deputatilor, a fost respinsa, in acest caz constatandu-se ca documentul „nu indeplineste conditiile de valabilitate, intrucat semnaturile sustinatorilor nu sunt electronice”.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, 11 partide si aliante si doi independenti au depus candidaturi pentru alegerile parlamentare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: usr bistrita

Recent Posts

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

4 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

4 ore ago

In Germania a inceput procesul Printului Reuss care ar fi pregatit o lovitura de stat violenta

Marti a inceput, in Germania, procesul lui Heinrich XIII Printul Reuss, in varsta de 72…

4 ore ago

Noua copii care lucrau in agricultura au murit in Egipt dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in Nil de pe feribot

Cel putin 10 lucratoare agricole, dintre care noua minore, au murit marti in Egipt, dupa…

4 ore ago

Spania isi rechema permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei a spus ca nu va „repeta aceeasi greseala”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

4 ore ago