Liviu Dragnea, despre eliminarea Declaratiei 600: „S-a comunicat foarte prost”. Formularul urmeaza sa fie desfiintat

politica

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la sediul PSD din Capitala, inainte de sedinta CEX al PSD, ca a avut o intalnire cu ministrul Finantelor si ca i-a cerut acestuia sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa se prelungeasca termenul pentru depunerea formularului, iar, ulterior, sa se ajunga la eliminarea lui.

Ordonanta de Urgenta ar urma sa fie depusa de ministrul Finantelor, Ionut Misa, la sedinta de Guvern din 31 ianuarie.

„Astazi am avut o intalnire cu doamna prim-ministrul, cu reprezentatii ALDE si cu ministrul Misa privind Declaratia 600 si i-am cerut ca pe 31 ianurie, la sedinta de Guvern, sa se dea o ordonanta de urgenta pentru prelungirea termenului de depunere pana la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca in perioada urmatoare sa mearga pana la eliminarea declaratiei 600, cu conditia sa gaseasca solutia ca persoanele sa ramana asigurati si sa gaseasca o solutie civilizata. Pentru cei care au depus deja, sa prevada in acea ordonanta niste masuri tranzitorii. S-a promovat si s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv am cerut colegilor mei sa nu mai comunice pentru acest subiect, pentru ca nu au inteles. Se instaleaza Guvernul si vor explica. Orice masura care nu e buna, nu va continua. Va fi explicata si vor fi discutii cu cei care vor trebui sa plateasca, incat impreuna sa gaseasca o solutie civilizata”, a declarat Liviu Dragnea la sediul PSD.

El a adaugat ca in perioada urmatoare se va merge „pana la eliminarea declaratiei 600”.

Declaratia 600 trebuie depusa pana la 31 ianuarie 2018 de catre cei care, in 2017, au obtinut venituri din activitati independente echivalente cu cel putin 12 salarii minime pe an. Fiscul a anuntat anterior ca, din 15 ianuarie, formularul poate fi depus, pe langa ghiseu, si in format electronic. Depunerea formularului pin intermediul SPV ar scuti de o deplasare la ghiseu sau de trimiterea prin posta, cu confirmare de primire. Potrivit datelor existente, aproximativ 210.000 se incadreaza in categoria celor care trebuie sa depuna Declaratia 600.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: