Liviu Dragnea a facut sesizare, in secret, la Inspectia Judiciara: „Cum sa dai OUG pentru tine?”

politica

Jurnalistul Ovidiu Vanghele anunta ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a inaintat, personal, o sesizare Inspectiei Judiciare. Deocamdata, continutul acestei sesizari este secret, insa Vanghele banuieste ca acesta are legatura cu dosarele penale ale sefului PSD.

„Astazi aflu un zvon cum ca Dragnea a facut o plangere la Inspectia Judiciara. El insusi, nu pe numele altcuiva. Si ma apuc sa sun la noua lui avocata, dna Flavia Teodosiu. Care-mi spune ca nu confirma, dar nici nu infirma acest zvon. ‘Pai, cum adica? Tocmai ce mi-ati confirmat!’, raspund eu, contrariat. ‘Exact asa”, imi spune, aproape razand: ‘Nu confirm, dar nici nu infirm!’.

‘Probabil ca nu ma cunoasteti, dar eu nu comentez nimic din dosarele clientilor mei fara sa am aprobarea lor explicita’, continua.

Eu aleg sa ii spun in continuare ca luni, domnul Dragnea spunea ce spunea, apoi azi s-a dat acest OUG, dupa care aflu acest zvon cum ca dl. Dragnea ar avea o plangere pe rolul Inspectiei Judiciare, deci (scap un) ‘are un interes direct dl Dragnea in povestea cu sefii Inspectiei Judiciare’.

‘Orice om are dreptul sa faca orice demers in fata oricarei autoritati romane’, mi-o reteaza sec doamna avocat Teodosiu.

Mai incerc un ultim ‘cartus’ si o rog sa-mi dea mai multe detalii despre respectiva plangere/sesizare la Inspectia Judiciara, doamna eschiveaza la adapostul aceluiasi proverbial ‘nu confirm, dar nici nu infirm’, ne salutam respectuos si convorbirea se incheie.

Incerc, fireste, si la Dragnea. L-am sunat, nu a raspuns. I-am scris pe whatsapp (e cunoscut faptul ca ii place pe whatsapp). Nu mi-a dat cu seen, dar inteleg ca s-a inventat whatsapp in care poti sa citesti si sa nu se mai vada treaba asta. Eu astept”, a relatat Vanghele pe Facebook.

In continuare, jurnalistul afirma ca sesizarea lui Dragnea ar putea avea legatura cu dosarele sale penale.

„Dragnea, spune clar cand anume ai depus sesizare la Inspectia Judiciara si ce anume cereai acolo! Vrei sa iti dea inspectia patalama ca ai picat pe protocoale, ca ai picat pe MSN-uri, ca te-a abuzat Parchetul, ca abuzurile, ca abuzele, ca orice ca sa ai motiv de revizuire dupa ce trece oroarea aia a lu’ Tudorel Toader, cu modificarea temeiurilor de revizuire? Si crezi ca n-ai avea parte de aceasta patalama de la IJ daca nu il ai in conducere pe Netejoru?

Nu e bine, Dragnea!

Iti spun eu ce tocmai ai facut, Dragnea:

Art. 13. (din L78/2000)

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid sau intr-o formatiune politica, intr-un sindicat ori intr-o asociatie fara scop lucrativ sau fundatie si care foloseste influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Asta asa, de pe scaun, pentru ca poate fi mult mai mult: instigare la un abuz in serviciu a lu’ tanti Vio, vreo dare de mita pentru cine-stie-ce pentru Tudorel, nu stiu, sa investigheze Parchetul.

Oricum, poate aflam si noi clar cand si ce anume ai cerut la IJ. Oricum devine publica povestea, nu ai de ce sa te ascunzi”, a comentat jurnalistul.

Gabriela Firea l-a acuzat, miercuri, pe Dragnea ca pune la cale „improvizatii juridice” pentru a forta amnistia si gratierea coruptilor.

„O acuzatie pe care as vrea sa o numesc diabolica s a transmis in ultimele zile si ore catre romani, catre colegii mei, catre mediul de afaceri, si anume ca primarul general nu are de fapt nicio problema reala, ca toate merg bine, ca totul este roz in Bucuresti, dar este un fel de purtator de cuvant al celor care se opun gratierii si aministiei. Este de domeniul SF. Nu am discutat despre acest subiect. Liviu Dragnea a vorbit doar cu cativa apropiati. Nu sunt impotriva niciunei legi, dar ceea ce atat eu, cat si colegii cu care am discutat, totul trebuie sa fie in deplina legalitate, ca sa nu compromitem Romania si ca PSD sa nu treaca rusinos prin istorie.

Niciodata nu voi fi impotriva unui proiect, pe orice tema – economica, sociala, culturala si juridica – inclusiv proiectul acesta al amnistiei si gratierii, dar toate trebuie sa fie in deplina legalitate, consolidate juridic. Nu improvizatii, nu insaileli, nu cusute cu ata alba, nu improvizatiile juridice care inteleg ca se pun la cale. Deja s-a declansat o campanie de defaimare a mea, cum ca eu sunt cea care ma opun libertatii unor oameni politic care doresc gratierea si amnistia.

Ma astept la anumite represalii, pentru ca am avut curajul sa spun lucruri. Ma astept sa nu se opreasca, pentru ca domnul Dragnea a vandut aceasta himera multora: ‘Lasati-ma sa fac ce cred eu, pentru ca eu va ofer pe tava amnistia si gratiere’. Vom deconta toti, nu doar un om, si fac apel la toti colegii mei sa inteleaga ca orice situatie neclara ne poate duce pe toti in haos. Ii rog pe cei care care asteapta masuri de la Parlament sa ceara deplina legalitate”, a declarat Firea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: